5 hlavních důvodů, proč se vyplatí investice do zelené střechy

5 hlavních důvodů, proč se vyplatí investice do zelené střechy

Moderní stavby rodinných domů počítají nejen s nízkoenergetickým vytápěním, rekuperací a dalšími prvky, které zlepšují kvalitu bydlení, ale kladou důraz i na přírodní faktory. Právě proto neustále roste obliba takzvaných zelených střech. Přinášejí mnoho výhod.

1. Zvýšení kvality životního prostředí

Zelená střecha pomáhá nejen samotným majitelům rodinného domu. Přispívá ke zlepšení úrovně životního prostředí. Jak známo, každá zeleň obohacuje vzduch o tolik potřebný kyslík. Čím více domů se zatravněnými střechami ve městech bude, tím se nám v nich bude žít lépe a zdravěji.

2. Zabraňuje úniku tepla

Není tajemstvím, že kvalitní zelená střecha výrazně omezuje únik tepla z domu. Díky tomu se vám sníží náklady, které musíte vynakládat na vytápění domácnosti.

3. Sníží pronikání hluku

Hlavně v městské zástavbě je u rodinných domů hlučnost zvenčí častým problémem. Investujete-li do zelené střechy, sníží se průnik hluku zvenčí minimálně o jednotky procent.

4. Zadržování srážek

Zelená střecha napomáhá zadržovat a vhodně odvádět srážkovou vodu, čímž nedochází k tak rychlému stárnutí střešních izolací a dalších částí objektu.

5. Moderní design

Zelenou střechu u moderních domů doporučují mnozí architekti i z důvodu zkrášlení vzhledu objektů. Nemusí se přitom jednat pouze o rodinné domy, zelených střech se dá využít i u komerčních objektů.

Jistě by se našly další pádné důvody, proč vložit finanční prostředky do realizace zelené střechy. V každém případě je vždy vhodné se obrátit na odbornou firmu, jež se dokáže vyvarovat možných úskalích v projektu. Jedním z nich může být například omezená možnost nánosu zeminy na konstrukci střechy, která by v důsledku neuváženého množství mohla být poškozena. Stejně tak vám profesionálové poradí, zda je vhodné využít extenzivní variantu, nebo je vhodnější intenzivní zelená střecha.

foto: alfagreen.czfoto: alfagreen.cz

Článek 5 hlavních důvodů, proč se vyplatí investice do zelené střechy byl publikován 26. února 2018 v 23.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...