Podle čeho vybírat byt za účelem investice

Podle čeho vybírat byt za účelem investice

Nákup nemovitostí je stále více oblíbenou formou investice. Realitní trh tomu přeje a nejedná se pouze o nákup rodinných domů nebo celých staveb s komerčním potenciálem. Populární je nákup bytů, které mohou sloužit jako investice s postupným navrácením vložených finančních prostředků.

Vhodná lokalita

Velkou roli hraje lokalita a její okolí. Nachází se byt přímo v centru? Je v dosahu obchod, škola, pošta, lékárna, lékař a další důležité prvky občanské vybavenosti? Při výběru nezapomínejte ani na to, že pokud máte v plánu byt pronajímat, měl by být dobře dostupný městskou hromadnou dopravou. Svou roli mohou hrát i zdánlivé detaily, jako je přítomnost dětského hřiště nebo parku.

Stav domu, ve kterém se byt nachází

Protože kupujete byt, který se nachází v domě, je nutné obhlédnout si i stav celého domu. Je správně zateplený? Nemá příliš velkou energetickou náročnost? Funguje výtah? Bohužel většinu z těchto věcí jako vlastníci jednoho bytu neovlivníte, na což je dobré myslet ještě předtím, než byt zakoupíte.

Raději nový nebo čerstvě rekonstruovaný

Realitní kanceláře nabízejí k prodeji starší byty, které by potřebovaly drobné nebo větší úpravy pro zvýšení jejich hodnoty. V nabídce se však nachází i nové byty v nově postavených bytových domech. Právě ty se jeví jako nejlepší forma investice, opět ale záleží na lokalitě a plánech, které by se měly uskutečnit v okolí domu.

Výhodná nabídka

Je jasné, že cílem investice je zisk. Například prodej bytů v Plzni by měl aktuálně nabízet výběr z několika dobrých možností. Neberte hned první nabídku, která se vám zdá dobrá, ale snažte se vzájemně porovnat několik podobných.

Kvalitní byty většinou nebývají nejlevnější, ale vykazují dobrý potenciál pro růst hodnoty. Příkladem může být prodej bytu v Plzni ve Slovanech, který je navíc s garáží a za poměrně dobrou cenu 1 700 000 korun. Porovnat můžete například s prodejem bytu v Plzni na Doubravce, který má o jednu místnost navíc.

Článek Podle čeho vybírat byt za účelem investice byl publikován 22. června 2016 v 20.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...