Krásný, levný a ve skvělé lokalitě? Najděte si svůj byt snů

Tagy:  byt, dům, nemovitost, realitka, realitní kancelář, internet

Sponzorované odkazy:

Krásný, levný a ve skvělé lokalitě? Najděte si svůj byt snů

Většina lidí, dokonce i ti, co tráví většinu času v zaměstnání, chtějí bydlet v příjemném prostředí a obklopovat se moderním vybavením. Touha po pěkném bydlení je zkrátka přirozená, a to prakticky v jakémkoliv věku. Ovšem, jak to tak bývá, všechno krásné něco stojí a co se nemovitostí týče, nejedná se obvykle o zrovna malé sumy. Co tedy dělat v případě, kdy nechcete za byt utratit většinu svých peněz, ale přesto nechcete příliš slevit ze svých nároků? Postupujte chytře a efektivně a inspirujte se následujícími tipy, díky kterým seženete bydlení svých snů, které vám bude každý závidět.

Realitky vezměte obloukem

Kdybyste se chvíli zabývali průzkumy o vydělávání, pak byste pravděpodobně přišli na to, že k lidem, co mají nejvyšší výplaty, patří beze sporu realitní makléři. Člověk, který si nebere servítky a lidově řečeno by vám prodal i jalovou krásu si opravdu dokáže vydělat. Vy ale stojíte na straně toho zákazníka, který nechce propadnout lžím a ještě platit tučnou provizi. Zapomeňte proto na realitní kanceláře a pakliže jste měli v plánu jednu z nich navštívit, byť má skvělou pověst, nedělejte to, neboť značně ušetříte.

Rozhoďte sítě po okolí

Místo realitní kanceláře a její pomoci tak nejprve rozhoďte sítě a všechny své přátele a známé informujte, že si hledáte bydlení. Možná máte pocit, že okolo sebe tolik vlivných lidí nemáte, ale nikdy nevíte, kdo má jaké známosti a kontakty a možná se právě na vás usměje štěstí a vy tak přes bratrance z druhého kolene nebo přes sestru kolegyně v zaměstnání seženete bydlení, kde nebudete platit provizi a při troše štěstí ani vratnou kauci.

Autor: jinkazamahAutor: jinkazamah

Zaměřte se na internet

V dnešní moderní době, kdy internet znamená prakticky vše, na jeho pomoc samozřejmě nemůžete zapomenout. Na internetových stránkách najdete nespočet možností a nabídek, které vám usnadní práci, čas a především ušetří spousty peněz.

V první řadě prohledejte anonce a bazarové obchody, kde se sice často prodává nábytek a oblečení, ale lidé také inzerují byty a domy, které chtějí prodat bez realitní kanceláře. Hledání vám sice zabere trochu více času, ale jak se říká, kdo hledá, ten najde, proto buďte trpěliví.

Vyzkoušejte také specializované stránky bez realitní kanceláře, které deklarují obchodování a pronájem bez placení provize. Na těchto stránkách rovněž často inzerují přímí majitelé, kteří touto cestou chtějí byt snadno a rychleji pronajmout, a to ideální bez zainteresování třetí strany.

Během brouzdání po internetu však mějte oči otevřené, nespočet inzerátů zahrnuje i drobným písmem větu o provizi realitní kanceláři a také o vratné kauci. Levně sehnaný podnájem by vás ve výsledku mohl stát o 50 tisíc více, což by se nemuselo až tak vyplatit.

Článek Krásný, levný a ve skvělé lokalitě? Najděte si svůj byt snů byl publikován 6. července 2015 v 18.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...