4 tipy pro grilování nejenom na zahradě

Tagy:  jídlo, zahrada stolování, vaření, gril, přátelé, rodina

Sponzorované odkazy:

4 tipy pro grilování nejenom na zahradě

Letní měsíce jsou beze sporu těmi nekrásnějšími v celém roce a většina lidí se jich nemůže dočkat. Ovšem jak to tak bývá, vše krásné velmi rychle plyne a stejně tak je to i s létem. Červen se pomalu chýlí ke konci a nám už zbývají ,,pouze" dva měsíce vysokých teplot a krásného sluníčka. Abyste si tyto nezapomenutelné časy užili se vším všudy, využijte každé volné chvíle a travte je se svojí rodinou a nejbližšími přáteli. A jak nejlépe uctíte společné chvíle? No přeci za přítomnosti dobrého jídla a pití.

Chutné jídlo a pití je nedílnou součástí každého rodinného a přátelského setkání a jak to tak v posledních letech bývá, většinou se koná za pomocí grilování. Tento způsob hoštění je jednoduchý, poměrně rychlý a hlavně snadný. Vložit maso na gril a chvíli jej hlídat zvládne prakticky každý a vy se přitom můžete věnovat své drahocenné návštěvě. Abyste své grilovací umění pozvedli na vyšší úroveň, vyzkoušejte těchto pár triků, které z každého obyčejného posezení udělají unikátní záležitost.

Zapomeňte na ,,plasťáky"

Většina lidí si pod pojmem venkovní stolování automaticky vybaví umělohmotné nádobí, umělé příbory a plastové kelímky na jedno použití. toto staromódní vybavení je vhodné možná tak na dětskou oslavu, nikoli na party s přáteli nebo rodinou. Zapomeňte proto na laciný servis a raději vyndejte klasické talíře a příbory, se kterými lze skutečně jíst.

Autor: John LiuAutor: John Liu

Maso a studené přílohy

Čím víc teplých pokrmů budete chtít pro své blízké připravit, tím větší stres si na sebe přichystáte, neboť budete muset samozřejmě vše podávat teplé. Venku ale jídlo velmi rychle stydne a navíc na jeho přípravu budou hosté muset dlouho čekat. Místo brambor na grilu a grilované zeleniny tak přichystejte zeleninové a ovocné saláty, studené těstovinové saláty, salsy, chipsy, listové šneky a podobně. Hosté tak nebudou netrpělivě čekat na příchod masa.

Hliněné nádobí místo alobalu

Máte ve zvyku hotové jídlo schovávat po alobal, kde by mělo zůstat dlouho teplé a čerstvé? Bohužel, ani alobal není všemocný, proto se na jeho účinky nelze stoprocentně spolehnout a obzvláště ne v případě, kdy stolujete venku. Pakliže potřebujete hotové jídlo na chvíli odložit obstarejte si hliněné nádobí speciálně na grilování, které jídlo uchová teplé a navíc svěží a křupavé.

Grilované menu od A do Z

Když už grilování, tak se vším všudy, a to včetně sladké tečky na závěr. Málo kdo by tipoval, že dokážete ugrilovat celé menu, proto překvapte a přichystejte grilované palačinky s grilovaným ananasem a javorovým sirupem. Takové pohoštění jistě potěší každého.

Autor: Steven DepoloAutor: Steven Depolo

Článek 4 tipy pro grilování nejenom na zahradě byl publikován 28. června 2015 v 18.00 v rubrice Doplňky a Zahrada. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...