Trampolíny pro děti i dospělé

Tagy:  trampolíny, trampolína, trampolina

Trampolíny pro děti i dospělé

Udělejte radost svým dětem ale i sami sobě. I vy se můžete snadno vrátit do dětských let. Jak? Prostě si pořiďte trampolínu a zaskákejte si. Už dávno neplatí, že patří výhradně mezi cvičební pomůcku gymnastů, stále častěji se s ní setkáváme v různých herničkách a i u běžných lidí na zahradě. Uvidíte, jak se takovým skákáním nejen pobavíte ale i příjemně zarelaxujete.

Trampolíny pro radost

Mezi nejpopulárnější a nejzábavnější rozptýlení na zahradu se řadí zahradní trampolíny a bazény. My se v následujících řádcích budeme zabývat právě již zmíněnými trampolíny. Přece nechcete mít kupu starostí s vodou, čištěním bazénu, hygienou, zazimováním apod. Trampolíny využijete mnohem delší dobu, vždyť jejich sezóna je od prvního jarního sluníčka až do sychravého podzimu.

Prima zábava

Jestliže hledáte účinný způsob, jak dostat děti během hezkého počasí od televize nebo počítače, nabízí se řešení – zahradní trampolína. Jistě se do ní zamilujete i vy, vždyť se jedná i o výborný prostředek na hubnutí. Věděli jste, že skákání na trampolíně podporuje krevní oběh, napomáhá odplavovat toxiny a odpadní látky z těla, zvyšuje imunitu, posiluje srdce a plíce apod.? Při takovém skákání na trampolíně se člověk pěkně zadýchá, aniž by zatěžoval kolena a klouby.

Vybíráme trampolínu

Pokud jste se už o nějaké té trampolíně dívali, jistě mi dáte za pravdu, že jich je na trhu opravdu hodně. Ale která je kvalitní a bezpečná? Vybírat si může od malých trampolínek, až po opravdu velké trampolíny, které mají v průměru až 450 cm a nosnost až 150 kg.
Výběr záleží nejen na vašem přání, ale také velikosti zahradní plochy a volnému prostoru, který máte k dispozici. Větší trampolíny jsou samozřejmě lepší, ale je nutné si k nim ještě připočítat cca metr až metr a půl tzv. bezpečnostní zónu. Jen si představte, jak nebezpečné by bylo, mít trampolínu hned vedle plotu, mohlo by se stát, že byste ač neradi, plot přeskočili.

Nosnost a velikost trampolín

Kritériem při výběru je nejen prostor na zahradě, ale také nosnost trampolíny. Všeobecně se doporučuje vybrat trampolínu s nosností kolem 110 kg. Zkuste se zamyslet nad tím, jak porostou vaše děti, jistě se na ní budou chtít vyřádit i v době jako teenageři. Tato „hračka“ poroste s vašimi dětmi, nebo chcete-li, spíše dítě poroste s trampolínou.
Na stránkách marimex.cz můžete vybrat trampolíny nejen podle průměru, ale také podle hmotnosti a to hned z trampolín s nosností 75, 100 a 150 kg. Trampolíny od této značky přináší kombinaci výhod mezi kvalitou a cenou.

Bezpečnost

Trampolína Marimex je vyrobena ze silnějšího materiálu trubek, kdy dosahují 1,3 – 1,4 mm, také skákací plocha je vyrobena z vysoce odolného UV materiálu s dlouhou životností. Samozřejmostí je pak ochranná síť, která má samostatné nohy dosahující až k zemi a na základě toho dochází ke stabilitě celé trampolíny. Mezi doplňky patří i praktické schůdky, které umožňují přístup k trampolíně, dále např. odkládací závěsná kapsa, spodní ochranná síť trampolíny, ochranná plachta, žebřík apod.

Bezpečnostní doplňky od Marimex.czBezpečnostní doplňky od Marimex.cz

Jdeme nakoupit

Pokud vám mohu doporučit, rozhodně nekupujte trampolínu na tržišti. Dbejte na podezřele levné zahradní trampolíny, které mohou mít nekvalitní pružiny, horší pružnost a špatně uchycené pružiny, které vás a vaše děti mohou ošklivě zranit. Pár ušetřených stovek vám přece nestojí za jakékoliv menší či vážnější zranění. Vždy si kontrolujte, zda má trampolína potřebné certifikáty o nezávadnosti materiálu a osvědčení o splnění bezpečnostních testů.
Kvalitní a levné trampolíny můžete nakoupit i pohodlně přes internet ve specializovaném e-shopu marimex.cz.

Článek Trampolíny pro děti i dospělé byl publikován 20. února 2015 v 10.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...