Čaj o páté aneb nádobí v anglickém stylu

Tagy:  porcelán, anglické nádobí, čaj, káva, posezení, odpočinek, nakupování, kuchyně

Sponzorované odkazy:

Čaj o páté aneb nádobí v anglickém stylu

Kuchyně je mnohdy plná zbytečností, které akorát zabírají místo a když vaříte nebo pečete dobroty pro své nejbližší, vždy zjistíte, že vám práci nikterak neusnadní. Zbavte se nic neříkajícího nádobí a raději si pořiďte luxusní kousky, díky kterým si odpolední siestu a čaj o páté vychutnáte ještě lépe, než-li doposud. A že nevíte, kde nádobí v anglickém stylu sehnat? Pak se nechte inspirovat a nebojte se nakupovat přes internet.

Ke každému čaji nebo kávě byste návštěvě měli automaticky nabídnou cukr, a to i v případě, že vy sami vůbec nesladíte. Jednorázovým cukříkům v sáčcích již dávno odzvonilo, teď se k módě opět vrací staré dobré cukřenky, do kterých můžete klasický cukr nasypat a nebo jej podávat ve formě praktických kostek přesně tak, jak to dělají angličané. Na stránkách Amara seženete například tento exkluzivní kousek, který ve vás v těchto podchmurných a studených dnech, okamžitě probudí jaro.

Autor: AMARAAutor: AMARA

Co by to bylo za posezení a odpočinek bez nějaké té odpolední svačinky nebo sladkosti? Ať už se rozhodnete podávat klasické anglické sušenky, suchary, cukroví nebo třeba mini sendviče, pořiďte si tento praktický členitý tác, ze kterého si každý vybere a přijde si tak na své. Porcelánové nádobí je luxusem samo o sobě a pokud vám jej děti nerozbijí, může se stát i rodinným klenotem. Tento model seženete na stránkách royalalbert.co.uk, a to za 1400 korun.

Autor: ROYALALBERTAutor: ROYALALBERT

Britové jsou známí pro svůj smysl pro eleganci a estetično. V jejich kuchyních a příbytcích celkově tak nikdy neuvidíte nádobí z Ikea nebo obdobných obchodů, které sice nabízejí kousky doslova za pár korun, ale jejich vzhled je nudný a nic neříkající. Anglické nádobí by mělo mít duši, proto se inspirujte obchodem Wedgwood, který nabízí širokou škálu kvalitního porcelánu v jemném provedení či s výraznějšími malbami. Tato konvička na pravý černý čaj vás vyjde přibližně na 2399 korun.

Autor: WEDGWOODAutor: WEDGWOOD

U anglické designové značky Wedgwood ještě chvíli zůstaneme, neboť aktuální podzimní kolekce nabízí stylové kousky, které v sobě kombinují jednoduchou bílou barvu a exkluzivní zlaté prvky, které se hodí jak do moderního interiéru, tak do toho, kde převládá například rustikální dřevo. Každý porcelánový set by měl mít alespoň jednu větší dózu na potraviny, případně polévku a je-li vám tento styl blízký, nádobí pořídíte za 4399 korun.

Autor: WEDGWOOAutor: WEDGWOO

Co vám ve sbírce jistě chybí, je kvalitní porcelánový tác a vzhledem k tomu, že se blíží Vánoce, měli byste si na servírování cukroví, alespoň jeden pořídit. Tento exkluzivní kousek z nové kolekce Royal Albert je opravdu královským kouskem, hodným obdivu. Porcelán je ručně malovaný a okraje pozlacené, díky čemuž se každé obyčejné posezení s přáteli nebo káva s kamarádkou, pozvedne na úplně jinou úroveň. Tác vás na internetovém obchodě vyjde na 1400 korun.

Autor: ROYALALBERTAutor: ROYALALBERT

Článek Čaj o páté aneb nádobí v anglickém stylu byl publikován 25. října 2014 v 12.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...