Námořnické bydlení tak trochu jinak

Tagy:  interiér, design, byt, dům, místnosti, námořnický styl, přímořský styl, nábytek, doplňky

Sponzorované odkazy:

Námořnické bydlení tak trochu jinak

Námořnické motivy jsou pro většinu lidí typické. Modrá, červená a bílá trikolora, pruhy všude kolem a sem tam nějaká ta mušle. Ovšem zařídit si interiér striktně v těchto barvách a motivech, může být trochu zavazující a za několik měsíců, okoukané. Inspirujte se raději námořnickým stylem v jednodušším provedení, které je svěží, inovativní a snadno navodí atmosféru bydlení v plážovém domě.

Starší jenom na oko

S čím si námořnický ani přímořský styl rozhodně nerozumí je plast, sklo, kov a jednoduše všechny ultramoderní materiály, vyvolávající dojem nadčasovosti. Na co se naopak zaměřte, je dřevo, a to ve všech možných podobách, ideálně v těch, které působí starším dojmem. Vlastní vaše babička starožitnou truhlu? Pak ji rozhodně nevyhazujte, ba ji pojměte za svou. V opačném případě si takový druh nábytku obstarejte například v prodejnách Etsy nebo Occa home.

Autor: kathykuohoAutor: kathykuoho

Mušle? Raději korály!

Mušle jsou jakýmsi námořnickým evergreenem, který už má nejlepší roky za sebou. Buďte moderní a kreativní a spíše se poohlédněte po motivech korálů, které jsou svým způsobem abstraktním motivem. Pak už záleží pouze na vás, zda si je pověsíte na zeď v podobě obrázku s jednoduchým dřevěným rámem, obstaráte si pohodlné polštářky nebo knihovnu a police ozvláštníte o pravé, sušené korály přímo z moře.

Autor: etsyAutor: etsyAutor: williams-sonAutor: williams-son

Síťovina v luxusu

Co je pro námořníky typické? No samozřejmě síť. Síťovina a obdobné materiály by proto v interiéru tohoto duchu, neměly chybět. Místo houpací sítě si ale pořiďte o něco luxusnější a originálnější variantu, která sice disponuje jednoduchým tvarem a pytlovinou, nicméně konstrukce je vyrobena z kovu a stylově pozlacena. Plážový domek se v tomto případě promění na luxusní hotel na pobřeží francouzské riviéry.

Autor: brownjordanAutor: brownjordan

Vše proutěné a ratanové

Co je v místnostech vždy vítáno, je vše proutěné a ratanové, co působí velice přirozeným a přírodním dojmem. Typickou námořnickou barvou je bílá, držet se ji tak můžete i při volbě ratanového nábytku. Ten se bude skvěle hodit například v koupelně, ale také na chodbě nebo v obývacím pokoji. Stávající komody a police doplňte o proutěné koše, které lze za 265 korun pořídit například v IKEA.

Autor: serenandjilAutor: serenandjilAutor: ikeaAutor: ikea

S pruhy šetřete

Pruhy jsou sami o sobě velice výrazným prvkem, proto byste s nimi měli šetřit, a to nejenom v bytovém designu, ale také v šatníku. Pokud si ale přeci jenom chcete pořídit nějaký ten pruhovaný kousek v námořnickém stylu, pak volte například pohodlnou lenošku nebo křeslo, které kromě obývacího pokoje můžete umístit i na terasu nebo větší balkon. Tento kousek pořídíte v prodejnách Casa za 3705 korun.

Autor: casaAutor: casa

Na závěr květiny

Zapomenout samozřejmě nesmíte na květiny, které musejí být nedílnou součástí naprosto každého interiéru. Místo klasických rozkvetlých růží, tulipánů a narcisů volte spíše sušenou variantu, rákos nebo lekníny, které patří k vodě, plážím a ke dřevu.

Autor: pier1Autor: pier1

Článek Námořnické bydlení tak trochu jinak byl publikován 31. července 2014 v 12.00 v rubrice Doplňky a Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...