Originální formy na moučníky

Tagy:  dezerty, moučník, dost, forma, forma na dezert, forma na moučník

Sponzorované odkazy:

Originální formy na moučníky

Kuchyně v posledních letech v mnoha domácnostech slouží především k estetickým účelům, přičemž slovo vaření a příprava pokrmů nikdy nepoznaly. Pokud ale patříte k těm ženám, které své rodině rádi uvaří dobrou večeři a vyžívají se v pečení moučníků a nejrůznějších dezertů na zpříjemnění chvil, pak rozhodně víte, že pouze naleštěná linka nestačí. Některé chutné recepty se zkrátka neobejdou bez speciálního vybavení, které vám práci jednak usnadní a především vaším výtvorům dodají na kráse. Pořiďte si několik zajímavých a originálních formiček na moučníky, které i z obyčejné bábovky udělají kulinářské umění.

Žádné ženě, která peče ráda, často a pravidelně, by rozhodně neměly chybět formičky a formy v tématickém duchu, které především svátky promění v něco ojedinělého. Na Vánice vsaďte na formy ve tvaru kapra, stromu či třeba zvonku, ve kterých můžete upéct jednak chutné moučníky, ale také svátečního kubu či jiné slané varianty. Ve fantazii se meze rozhodně nekladou. A pak jsou zde také velikonoce, které si žádají beránka a nebo originálního zajíčka z teflonového nebo klasického keramického materiálu.

Tématické formy vám nesmí chybět, autor: zenacentrumczTématické formy vám nesmí chybět, autor: zenacentrumcz

Možná i vy patříte k těm, kteří neradi kupují předražené zákusky a k narozeninám svým dětem a blízkým dort raději vyrobí sami. Ovšem ne každý je manuálně a esteticky zručný, takže s výrobou takového zákusku může mít poměrně problém. Co dělat, pokud si vaše dcera přeje dortík ve tvaru koně a váš syn zoufale touží po autíčku? Nezoufejte a vsaďte na formu přesně v takovém tvaru. V ní následně upečte bábovku či jiný moučník a ozdobte jej dle vlastní fantazie. Práci si výrazně ušetříte a vaše rodina nepozná rozdíl.

Pečení je radost, autor: originalcibulakPečení je radost, autor: originalcibulak

Pravidelně pečete bábovku na sto způsobů či klasické lité buchty na plech, které vypadají všechny stejně? Přestaňte vymýšlet stále nové nápady, recepty a zdržovat se se zbytečnými polevami, které by jednotvárnost zákusku trochu oživily. Raději si pořiďte stylové formy s feliéfem, které jakémukoliv moučníku dodají jasný motiv a krásný vzhled, pro který vám bude líto, váš výtvor vůbec zkonzumovat.

Pořiďte si formy s reliéfem, autor: conovehonakopciPořiďte si formy s reliéfem, autor: conovehonakopci

Článek Originální formy na moučníky byl publikován 8. září 2013 v 12.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...