Titanové nádobí – vařte zdravě a přitom rychle

Tagy:  Titanové nádobí, titan, pánev, slitonová pánev, hrnec

Sponzorované odkazy:

Titanové nádobí – vařte zdravě a přitom rychle

Zapomeňte na klasické nádobí ještě z dob vašich babiček, které připaluje každý pokrm a uvolňuje zdraví škodlivé karcinogenní látky. Nyní si můžete pořídit sadu kvalitního titanového nádobí za příjemné ceny, díky němuž připravíte ty nejchutnější a především nejzdravější pokrmy s minimem tuku a nezdravých přísad.

Jak se tvoří titanové pánve

Prvním místem, kde se začne polemizovat o vzniku titanové pánve je sklárna, zde se titanové nádobí odlévá ručně. Druhou fází je chlazení. Po zchlazení se jednotlivé odlitky ořezávají. Také tento výrobní mezikrok se odehrává přímo v lidských rukou a je stále přezkušován a kontrolován. Poté přistoupíme k nástřiku, který již dá podobu titanové pánve, jak ji známe my. Nástřik titanového nádobí tvoří 4 vrstvá patentovaná úprava povrchu. Tento plazmový nástřik, který se vyznačuje mimořádnou trvrdostí a velikou odolností, zaručuje otěruvzdornost a dlouhou životnost titanového nádobí. Po úpravě povrchu se dno titanového nádobí osoustruží tak, aby bylo naprosto rovné, přesné a hladké. Díky tomuto výrobnímu kroku je čištění titanového nádobí jednodušší a zároveň se při vaření ušetří čas a energie extrémně dobrým vedením tepla. Následně jsou jednotlivé části smontovány – hrnce jsou opatřeny úchytkami, pánve držadly. Před zabalením projde ještě každý kus titanového nádobí pečlivou kontrolou.

Sortiment

Vybrat si můžete z nepřeberného množství výrobků od pánviček, až po vysoké hrnce.

Titanová pánev

Vyšší titanová pánev je určena především pro přípravu masových směsí či těstovin. Určena je pro vaření na všech typech sporáků kromě indukčních, přičemž lze použít i do trouby.

Titanová pánev na přípravu masové směsi, autor: titanovenadobiorgTitanová pánev na přípravu masové směsi, autor: titanovenadobiorg

Servírovací pánev

Určena je ideálně k vaření, pečení a smažení. Korpus nádoby je odléván metodou gravitačního ručního lití do kokilové licí formy ze speciální slitiny Siluminu a povrch je opatřen silnou nepřilnavou vrstvou vyztuženou částicemi titanové keramiky umožňující vaření bez použití tuku.

Servírovací pánev udrží pokrmy teplé, autor: titanovenadobiorgServírovací pánev udrží pokrmy teplé, autor: titanovenadobiorg

Titanový hrnec

Hrnec je taktéž ideální k vaření, pečení a smažení. Skvěle v něm připravují omáčky pro celou rodinu a nebo polévky. Pokrmy udrží dlouho teplé a čerstvé.

Hrnec na přípravu omáček a polévek, autor: titanovenadobiorgHrnec na přípravu omáček a polévek, autor: titanovenadobiorg

Článek Titanové nádobí – vařte zdravě a přitom rychle byl publikován 5. ledna 2012 v 20.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...