Laminátové podlahy – módní trend 21. století

Tagy:  Laminátové podlahy, krytina, dřevo, ruční práce, kvalita, materiál, použití, položení krytiny

Sponzorované odkazy:

Laminátové podlahy – módní trend 21. století

Koberce a umělé parkety již vyšly z módy a trendem posledních let se staly laminátové podlahy, jenž dodají vašemu domu či bytu jiskru a hřejivý pocit pohodlí. Přírodní povrch naprosto přesně kopíruje pravé dřevěné podlahy, působí tak naprosto přirozeně a pohodlně. Vybrat si můžete až z dvaceti nejrůznějších odstínů od slonovinově bílé, přes přírodně hnědou až k moderní šedé.

Laminátová podlaha působí ohromně přirozeně, autor: apokorekLaminátová podlaha působí ohromně přirozeně, autor: apokorek

Laminátové podlahy jsou charakteristické svou kvalitou a tím i extrémně dlouhou trvanlivostí, i když se nejedná o nejlacinější podlahovou krytinu, její položení se vyplatí, neboť vám vydrží desítky let a přitom bude vypadat stále jako zbrusu nová. Oproti tomu přírodní dřevné podlahy podléhají zkáze a napadají ji nejrůznější škůdci. Laminátová podlaha je identickou kopií dřevěných parket, proto nemusíte mít strach, že by váš obývací pokoj či jídelna působily umělým dojmem. Krytina se doporučuje pouze do interiéru, neboť venkovní vlhkost a mrazy materiálu nesvědčí.

Světlá podlaha v odstínu dubového dřeva, autor: apokorekSvětlá podlaha v odstínu dubového dřeva, autor: apokorek

Jak se laminátové podlahy pokládají

U kolekcí napodobujících ručně opracované masivní dřevo navazuje struktura povrchu přesně na sebe v každém spoji lamel. Zkosením boku podlahové lamely vzniká drážka, která má podoby V-drážky, mikrodrážky, drážky na dvou nebo na čtyřech stranách a nebo V-drážky, která napodobuje ruční opracování. Díky této metodě pokládání nedojde k ,,rozšklebení jednotlivých kusů dřeva ani k jejich promáčknutí. Vzhledem k faktu, že k výrobě masivní laminátové podlahy je zapotřebí mistrovské řemeslné práce, můžete v klidu usínat s pocitem, že je váš byt v dobrých rukou.

Laminát se hodí téměř do každé místnosti, autor: apokorekLaminát se hodí téměř do každé místnosti, autor: apokorek

Kam položit laminát?

Výhodou laminátové podlahy je její multifunkčnost. Hodí se jak do ultra moderního bytu, tak to rodinného dobu zařízeného v rustikálním stylu. Nezáleží tedy na tom, na jaký styl domácnosti si potrpíte, nechte se vést pouze kvalitou a dlouholetou trvanlivostí. Jednoznačně nejlépe vypadá tento typ podlahy v obývacím pokoji či v jídelně, avšak pokud máte dřevěnou kuchyň, nebojte se podlahu položit i zde, díky speciálnímu lakování a ochranným fóliím vydrží fleky od pokrmů i rozpálený olej. Samozřejmě můžete laminát použít i v pracovně, dětském pokoji či ložnici a ozvláštnit jej originálními koberci. Nezapomeňte se při výběru ideálního odstínu řídit praktičností a hlavně celkovým vybavením bytu. Výraznější krytina působí jako skvělý doplněk, ke kterému slaďte nábytek či sedací soupravu. Nebojte se výrazných odstínů, proč by laminátová podlaha nemohla tvořit hlavní prvek vašeho bytu?

Podlahová krytina působí masivním dojmem a nestudí, autor: apokorekPodlahová krytina působí masivním dojmem a nestudí, autor: apokorekMůžete si vybrat z několika zajímavých odstínů krytin, autor: apokorekMůžete si vybrat z několika zajímavých odstínů krytin, autor: apokorek

Článek Laminátové podlahy – módní trend 21. století byl publikován 7. prosince 2011 v 15.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...