Svíčky domov rozsvítí i zútulní

Tagy:  svíčka, svíčky, svíčky z gelu, gelové svíčky, svíčky z parafínu, parafínové svíčky, svíčky z palmového vosku, ručně dělané svíčky, svíčky do bytu, interiérové svíčky, interiér, dekorace, doplňky

Sponzorované odkazy:

Svíčky domov rozsvítí i zútulní

Provází nás od nepaměti v různých podobách, materiálech, stylech, velikostech i tvarech. Nejprve sloužily pouze k prodloužení dne, později jako vhodný doplněk domácnosti. A symbolicky nás vyprovází i na poslední cestě. O kom je řeč? Samozřejmě, že o svíčkách.

Svůj domov můžeme rozzářit svíčkami z parafínu, palmového vosku nebo gelu. Sváteční stůl nám mohou dozdobit tolik oblíbené svíčky plovoucí. Dokonalost svatební tabule a sváteční náladu mohou svíčky nevtíravě podtrhnout. Pohodu při koupeli mohou navodit plamínky ze svíček. Designové svíčky mohou koupelnu zútulnit, vonné naopak provonět.

Svíčky mohou být i vhodným dárkem, který je zpravidla velmi vstřícně přijímán. V případě, že by dárek měl být osobitý, může být svíčka dokreslena motivem, který má obdarovaný rád, popř. doplněna textem.

Širokou nabídku svíček z různých materiálů, tvarů a barev je možno zhlédnout v obchůdku na adrese: http://www.fler.cz/paja44

Výroba svíček aneb dostupnost materiálů:

Palmový vosk, gel i parafín jsou materiály, které je nutno pro výrobu svíček roztavit, poté lze odlévat.

Velmi oblíbeným materiálem je gel, který zpravidla souží pro zalévání svíček do různých nádob (skla, keramiky, …). Existují i gely samonosné, které po vychladnutí drží tvar mimo nádobu.

Do parafínu je zapotřebí přidávat stearin nebo aditivum, pro soudržnost. Parafin má podobu většinou kuliček či kostiček. Sterin a aditivum jsou k dostání v podobě drobných kuliček.

Palmový vosk vytváří strukturu ledových květů. Podle typu dodavatele se liší jemnost ledových květů.

Parafín i vosk lze dobarvovat specielními barvami určenými do svíček, zdobit fóliemi, drobnostmi či malbou.

modrá asymetriemodrá asymetrie
gelovégelové
dárkové voňavé balenídárkové voňavé balení
svíčky plovoucísvíčky plovoucí
malovanémalované
zalévanézalévané

zdroj a foto: http://www.fler.cz/paja44

Článek Svíčky domov rozsvítí i zútulní byl publikován 24. července 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...