Svíčky z palmového vosku - luxusní varianta klasiky

Tagy:  svíčky, svíčka, palmový vosk, svíčky z palmového visku, dekorace, interiérová dekorace, dekorace bytu, doplňky, bytu, bytové doplňky, světlo, osvětlení

Sponzorované odkazy:

Svíčky z palmového vosku - luxusní varianta klasiky

Svíčky dnes mohou sloužit nejen jako zdroj světla, ale také jako vkusná a originální dekorace, která doslova rozzáří interiér. A právě za účelem dekorace jsou svíčky v dnešní době velmi často pořizovány, především pro svoji rozmanitou nabídku barev, tvarů a stylového provedení.

Plamínek svíčky mnohé z nás fascinuje i v době, kdy standardně za zdroj světla považujeme elektrická svítidla. Mnohým z nás však plamínek svíčky může připomínat naši prapodstatu, svázanost s našimi předky, jejich fascinaci a využití živého ohně.

Původní funkce svíček, dávat světlo, dnes již ztratila svůj význam, ale nenajdete domácnost, kde by se svíčky neobjevily alespoň jako dekorace. Jejich světlo navozuje atmosféru útulnosti, intimity, klidu a duševní pohody.

Od svíček lojových či z včelího vosku jsme díky ropě přešli ke svíčkám parafínovým a v posledních letech se na trhu objevují i svíčky z přírodních materiálů. Úspěch mají svíčky točené z mezistěn včelích úlů, odlévané z včelího vosku, vyřezávané z včelího vosku. Fenoménem několika posledních let jsou svíčky z palmového vosku, jemného granulátu, získávaného z tropických palem. Oproti jiným voskům má úžasnou schopnost tvořit po odlití do formy překrásné vzory připomínající ledové květy. Svíčky z palmového vosku v rozmanitých barvách i tvarech můžete vybírat v obchůdku na adrese: http://www.fler.cz/modrinka73

Kresba ledových květů nádherně vynikne při vyhoření části svíčky, kdy přes stěnu svíčky probleskuje její plamínek a vytváří fantastická prokreslení. Jejich přítomnost dokáže velmi příjemně zútulnit daný prostor, navodit romantickou atmosféru, provonět interiér a přispět k duševní vyrovnanosti.

svíčky jsou vkusnou dekorací našeho bytusvíčky jsou vkusnou dekorací našeho bytu
v různých tvarechv různých tvarech
romantická kolekceromantická kolekce

zdroj a foto: http://www.fler.cz/modrinka73

Článek Svíčky z palmového vosku - luxusní varianta klasiky byl publikován 13. července 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...