Umyvadla dneška – zapomeňte na klasiku

Tagy:  koupelna, umyvadlo, sanitární vybavení, koupelnová skříňka

Sponzorované odkazy:

Umyvadla dneška – zapomeňte na klasiku

Umyvadlo, jedna ze samozřejmostí, která v koupelně nechybí. Už méně samozřejmá je však péče věnovaná jeho výběru. A to je škoda. Dnešní trh totiž překypuje krásnými umyvadly, která nejen že dobře poslouží, navíc budou i lahodit oku.

Vybírejte a neomezujte se

Pokud se chystáte pro nové umyvadlo, sbírejte inspiraci. Nejedná se totiž o spotřební zboží. Umyvadlo se kupuje jednou za iks let a často dává koupelně výraz. Není tedy na místě pro ušetřených pár korun zapomenout na to, že je k dostání ohromné množství rozličných umyvadel různých tvarů a velikostí, barev, vybírat můžeme i z několika materiálů. Měli bychom být nároční a zvažovat všechny varianty. Můžeme si dovolit hledět na vzhled umyvadla, protože s námi bude trávit spoustu času.

Nová designérská řešení

Designéři se v posledních letech skutečně odvázali. Vtiskli mnoha umyvadlům život, udělali z nich dominantu koupelen. Samozřejmě, ne vždy je vhodné vybírat extravagantnější model. Někdy se hodí spíše menší umyvadlo ladných tvarů, které na sebe nebude přespříliš upoutávat pozornost.

Dřevo zas a znovu

Dřevo do koupelny prostě patří. Dokáže ji ohromně zútulnit a pokud je dobře ošetřené, bez problému při troše péče vydrží i vlhkost. Už před nějakou dobou se objevily dřevěné skříňky do koupelny, hlavně skříňky umyvadlové či skříňky se zabudovaným umyvadlem. Ty samozřejmě opět vedou, pouze se změnil jejich vzhled. Vybrat si můžeme skříňky nenápadné, ultramoderní nebo třeba vintage.

Opět je tu dřevoOpět je tu dřevo

Umyvadla ze skla

Stále častěji se objevují skleněná umyvadla. Některá z nich tvoří jeden kus společně s odkládací plochou. Často jsou navíc vyvedená v zajímavých barvách. Sklo může být příjemná změna, obzvlášť pro malé koupelny může být ideálním řešením.

Ve skle a barvě, autor: chinashowerrooms .comVe skle a barvě, autor: chinashowerrooms .com

Pozvěte barvy do koupelny

Umyvadla můžeme sehnat v mnoha různých barvách. Nemusíme se tedy omezovat na bílou, šampaň nebo bledě růžovou. Lepší je vybrat i barvu výraznější, avšak takovou, která se neokouká. Umyvadlo tak klidně může být dominantou koupelny, unikátem, šperkem. Přesně tak působí třeba ručně vyráběná umyvadla, která nabízejí krásné barvy a odolný povrch.

Ručně vyráběná umyvadla mají šmrnc, autor: porcelain.com.auRučně vyráběná umyvadla mají šmrnc, autor: porcelain.com.au

Moderní čisté linie

Doslova v kurzu jsou umyvadla moderní. Nabídka je velmi rozmanitá, v podstatě je spojuje jen jedno – nové nápady, tvary, zpracování. Často nalezneme umyvadla již zakomponovaná do skříněk, některé modely jsou součástí celých výrobkových řad, ve kterých nalezneme i další doplňky.

Moderní křivky, autor: trendir.comModerní křivky, autor: trendir.com

Článek Umyvadla dneška – zapomeňte na klasiku byl publikován 22. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...