Velikonoční výzdoba za pár korun

Tagy:  Velikonoce, velikonoční dekorace, vajíčka, vejce, kraslice, květiny, jaro, výzdoba

Sponzorované odkazy:

Velikonoční výzdoba za pár korun

Velikonoce se jako každý rok kvapem blíží a s nimi i potřeba něčeho nového, svěžího, prostě jarní dekorace. Obchody se už sice plní nejrůznějšími výrobky, většinou to ale přeci jen není ono. Plastová kuřátka a ošatky, jak jinak než z plastu, prostě oslavou jara nejsou.

Vsaďte na tradiční materiály

Velikonoční dekorace by měly sestávat z běžných materiálů, které se používaly po dlouhá léta. Žádné plasty, ale přírodní materiály, textil, kov či sklo, to je to pravé ořechové. Pak je už jen na nás, jestli si dekoraci vyrobíme sami, či zda si nějaký pěkný kousek vyhlédneme a koupíme. Výsledek bude podobný – kousek pravého jara, přírody u nás doma.

Vajíčka na stovku způsobů

Zcela tradiční velikonoční dekorací jsou vajíčka. Vyfouknuté skořápky poslouží dětem i dospělým a poskytnou dostatek prostoru pro sebevyjádření. Jediné, co je při práci s nimi potřeba, je opatrnost.

K dekorování vajíček můžeme použít jak tradiční techniky, jako je malba voskem, lepení slámy či obháčkování, tak i techniky novější. K dispozici je celá řada barev a dalších materiálů, které ke zdobení skvěle poslouží.

Vyfouknutá vajíčka mají jednu výhodu – ta skutečně krásná nám mohou sloužit mnoho let, stačí je dobře uložit. Je proto dobrým řešením vyrobit si či pořídit sadu krásných kraslic, které budou skutečným mistrovským dílem. Zde můžeme volit i střízlivější provedení, jako třeba kompletně bílá vajíčka, která vypadají jako z krajky.

Textil opět a znovu

Textil a dekorace z něj se objevují při všech událostech, o Velikonocích tomu nebude jinak. Nabízejí se různé materiály a hlavně celá barevná paleta. Vsadit můžeme na pestré, svěží barvičky, které zajistí, že i propršené Velikonoce budou příjemně jarní.

Z textilu si můžeme pořídit ubrusy, prostírání, můžeme potáhnout krabičky či košíčky či si vyrobit nebo koupit dekorace, které zkrášlí větvičky s čerstvými lístečky.

Přírodní materiály mají zelenou

Přírodní materiály jsou uplatnitelné kdykoliv. Je jen na nás, zda si vybereme čerstvé květiny, nebo jestli upřednostníme suchý materiál, který má delší životnost. Po Velikonocích tak stačí pouze vyměnit vajíčka či velikonoční motiv za květinu či cokoliv jiného, a krásná jarní dekorace je na světě.

I o Velikonocích se dobře uplatňují různé věnce a věnečky. Lze je koupit či stočit z kvalitních větviček nebo třeba slámy a dozdobit. Zdobení nemusí být ani nijak obzvláště výrazné, zvolit můžeme třeba strategii tón v tónu.

Článek Velikonoční výzdoba za pár korun byl publikován 13. března 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...