Studentský pokoj – jak ho správně zařídit?

Tagy:  pokoj, student, studentský pokoj, nábytek, pracovní kout, barvy, zařízení

Sponzorované odkazy:

Studentský pokoj – jak ho správně zařídit?

Když se dětský pokoj mění ve studentský, je třeba hodně věcí změnit. Potřeby mladého studujícího člověka jsou totiž někde úplně jinde.

Studentský pokoj a design

Rozdíl mezi vzhledem dětského a studentského pokoje je zřejmý na první pohled. První rozdíl vidíme v nábytku. Je třeba vytvořit dostatek úložných prostorů k pojmutí veškerých studijních materiálů a pomůcek, ale i oblečení, obuvi a doplňků. Velkou pozornost si zaslouží pracovní místo. Dostatečná pracovní plocha, kvalitní židle a dokonalé osvětlení jsou základem. Všemu vybavení je pak společné jedno – design. To je totiž to, co studentskému pokoji často vévodí. Obvykle bývá odvážnější, využívající moci barev, kombinující styly. Bytové doplňky jsou výrazné.

Osvědčená kombinace je černá, bílá a jedna doplňková barva. Tato trojice vytváří vysoký kontrast a dává prostor pro zajímavá řešení. Díky dostupnosti doplňků v těchto barvách pak není problém zařídit pokoj skutečně dokonale. Stěny ozdobené samolepkami a fotografie pokoj personalizují.

Design především, autor: hülstaDesign především, autor: hülsta

Pánský pokoj

Studentský pokoj pro pány a dámy se bude více odlišovat, než tomu bylo u dětských pokojů. Vše se odvíjí od zájmů konkrétního obyvatele pokoje.

Pro pánský pokoj se obvykle volí tlumenější barvy, často bývá základem různý odstín šedé. Celkový dojem pak bývá chladnější, více strohý. To však neznamená, že by mu chyběla útulnost. Při zařizování pokoje je třeba myslet na koníčky, místo pro volnočasové aktivity je důležité.

Pánský pokoj by hülstaPánský pokoj by hülsta

Dámský pokoj

Pokoj pro dámy je naopak často jemnější. více využívá barev, vzorů a struktur. Důležitý je jak pracovní kout, tak zóna vyhrazená ukládání oblečení, obuvi a módních doplňků. Zcela ideálně by měla být doplněna toaletkou či zrcadlem a úložnými prostory pro ukládání kosmetiky a líčidel. Důležité jsou také úložné prostory na drobné věci, jako jsou třeba svíčky.

Co se týče designu jednotlivých kousků, lze zde skvěle zúročit pestrost nabízených produktů a odvážně je kombinovat.

Pokoj pro slečnu, autor: pbteen .comPokoj pro slečnu, autor: pbteen .com

Jednoduchost a funkčnost

Řada studentů však dbá hlavně na funkčnost vybavení pokoje. Nepotrpí si na doplňky a nemají v úmyslu trávit úklidem a jejich oprašováním více času, než je skutečně nezbytně nutné.

V tomto případě se pak vyplatí investovat do jednoduchého nábytku, jehož design sám o sobě pokoji vtiskne určitý ráz. Ideální je například nábytek využívající kombinaci barev či tvarů.

Jednoduchý a funkční, autor: TumideiJednoduchý a funkční, autor: Tumidei

Článek Studentský pokoj – jak ho správně zařídit? byl publikován 17. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...