Nákup nového nádobí – na co nezapomenout

Tagy:  nádobí, kuchyň, kuchyňské doplňky, talíře, skleničky, miska, tác

Sponzorované odkazy:

Nákup nového nádobí – na co nezapomenout

Vybavujete novou kuchyň nebo si chcete jen dopřát nějaké pěkné kousky do té stávající? Projděte obchody a vyberte si krásné nádobí i praktické kuchyňské pomocníky.

Pořiďte si osobité skleničky

Skleničky patří k nejpoužívanějšímu nádobí vůbec. Na vodu, šťávu i limonádu, ale i na čaj a třeba i kávu. Jsou prostě univerzální, bereme je do ruky mnohokrát denně. Je tedy důvodů víc než dost proto, abychom si dopřáli krásné a kvalitní skleničky.

Nejen značkové obchody a kolekce světových designerů nabízejí mezi svým zbožím krásné skleničky, právě takové, na které je radost pohledět.

Na dnešních skleničkách se to jen hemží tvary a barvami. Vybírat můžeme tak, aby skleničky skvěle ladily se zbytkem interiéru, volit ale můžeme také čistě podle sympatií.

Pokud máme rádi víno či jiný alkoholický nápoj, nesmíme zapomenout na vhodné sklo. Není nic nepříjemnějšího, než když návštěvu nemůžeme pohostit naším oblíbeným nápojem ve správném skle.

Skleničky s abstraktními vzory, IkeaSkleničky s abstraktními vzory, Ikea

Misky a mísy

Velmi praktickým kusem nádobí jsou různé misky a mističky. Mají velmi univerzální použití. Pokud je máme ve více velikostech, zvykneme si na jejich používání a život bez nich si pak ani nedovedeme představit. Jsou skvělé na saláty, ovoce, ty malé třeba jen na něco na zub. Misky menších rozměrů mohou posloužit také místo talířů.

Podnosy a tácy

Dalším milým pomocníkem jsou různé podnosy a tácy. Nejpraktičtější jsou ty plastové, musíme si ale dát větší práci s výběrem. Tác s veselými motivy a kvalitní povrchovou úpravou potěší oko i zblízka a nemáme pocit klasického, dvacet let starého „plasťáku“.

Tác plný ptáčků od IkeaTác plný ptáčků od Ikea

Něco na zapékání

Zapékání je skvělým způsobem, jak připravit rychle a jednoduše vynikající jídla. Abychom však mohli zapékat, potřebujeme mít správné vybavení. Tím nejdůležitějším je vhodná zapékací nádoba. Osvědčily se třeba kameninové misky, které lze bez problému využít na sto způsobů.

Když přijde návštěva…

Návštěvu vždy rádi pohostíme šálkem dobrého čaje či kávy. V takovém případě na stůl patří pěkná cukřenka. I zde se můžeme blýsknout a pořídit si takovou, která o nás hodně vypoví.

Jemná cukřenka od IkeaJemná cukřenka od Ikea

Něco pro milovníky pizzy

Pokud patříte mezi milovníky pizzy, určitě byste neměli zapomenout na krájítko na pizzu. Stačí si jen vybrat některý z dostupných designů a barev a pak si vychutnávat oblíbenou šunkovou nebo hawai.

Vyberte si to svoje krájítko, autor: IkeaVyberte si to svoje krájítko, autor: Ikea

Strouhání pohodlně a bez nepořádku

Asi nikdo nemá rád strouhání sýra a s ním spojený nepořádek. Velkou pomocí je speciální struhadlo. Všechen nastrouhaný sýr se nám totiž ihned nahromadí v nádobce, kterou můžeme v případě potřeby uzavřít víčkem.

Článek Nákup nového nádobí – na co nezapomenout byl publikován 25. května 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...