Bambusové dřevo – hit poslední sezóny

Tagy:  bambus, bambusové dřevo podlahy, tapety, design, lamela, ekologický materiál

Sponzorované odkazy:

Bambusové dřevo – hit poslední sezóny

Bambus je velice oblíbený a moderní přírodní materiál.

Bambusové podlahy

Milovníci přírodních materiálů zajisté ocení krásný vzhled, různé odstíny a příjemnou chůzi na bambusové podlaze. V interiéru tento typ podlah vyniká zejména svou nepravidelnou strukturou a barevnou škálou. Nejen že místnost bude vypadat moderně, ale bambus navíc místnost příjemně proteplí. Úžasné mechanické vlastnosti má zejména lepené bambusové dřevo, které připomíná vlastnosti ocele. Čím to je? Bambus obsahuje ve svých stéblech křemík, a proto je vhodné do namáhavých prostor, tělocvičen, kanceláří, zimních zahrad, ale i např. do bowlingových hal nebo krytých bazénů.

autor: LordToranautor: LordToran

Ekologický materiál

Bambus je odolný vůči vlivům prostředí a to jak slunečnímu záření, vodě, mastnotě, chemikáliím, ohni, poškrábání apod. Tento materiál je stálobarevný, vysoce tvrdý, a současně i pružný. Jediná nevýhoda bambusu je snadná náchylnost napadení hmyzem a také nabobtnání ve vlhkém prostředí. Bambusové dřevo se musí lakovat až šestinásobnou povrchovou úpravou.

Typy bambusových podlah

Bambusové podlahy jsou k dostání v různých barvách a typu povrchu. Jednotlivé lamely se lepí kvalitními netoxickými lepidly ve třech vrstvách na suchý a rovný povrch -tzv. pero-drážka. Vybrat si můžete z různých vzorů, které jsou dány skladbou bambusových lamel nebo vláken. Dokonale vypadají horizontálně uspořádány lamely, které zdokonalí původní kresbu materiálu. Vertikální lamely naopak zdůrazní zejména rovnoběžné linie. Dalšími typy a varianty bambusových podlah jsou mozaikové nebo mramorové styly apod.
K dostání jsou jak přírodní odstíny, tak i tmavé kávové typy. Na přání klienta se dají barevně upravit (namořit).

autor: Collin Dunnautor: Collin Dunn

Bambusové tapety

Připadají vám vaše zdi a tapety nudné? Už vás nebaví pozorovat holé a bílé zdi? Chcete váš interiér oživit nebo nějak ozvláštnit? Co třeba speciální desky, které jsou vyrobeny z bambusových vláken? Tyto desky dodají vašemu domovu zcela jiný rozměr a styl. Čtverce se vyrábějí ve velikosti 18 × 18 palců, které se snadno přilepí na zeď.

Bambusové žaluzie

Z bambusu můžete pořídit nejen podlahy a tapety, ale také stínidla a žaluzie. Přírodní materiál dokáže vytvořit útulný design. Pevné, odolné a dokonale vypadající, přesně takové jsou moderní bambusové žaluzie v různých odstínech. Pokud toužíte maximálně zvýraznit přírodní design vašeho interiéru, bambusové dřevo a bambus jako takový je to pravé.

Článek Bambusové dřevo – hit poslední sezóny byl publikován 22. března 2014 v 00.00 v rubrice Dům, Byt a Doplňky. Autorem článku je Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...