Stojací lampy – moderní doplněk každého interiéru

Stojací lampy – moderní doplněk každého interiéru

Stojací lampy ozařují v závislosti na jejich tvaru a barvě místnosti různým stylem, buď poskytují měkké prostorové světlo nebo slouží také jako světlo pro čtení a práci. Nechybí dnes v žádné domácnosti.
Každá místnost potřebuje jednu nebo dvě, aby se s nimi dotvořila celková atmosféra osvětlení. Ale může být stojací lampa i víc než „jen“ osvětlením? Mohla by být i výrazným dekorativním prvkem vašich místností?

Ručně vyrobená v Brooklynu, N.Y.C., stojací lampa „Fife Tripod“ od Matthew Fairbank Design je absolutním uměleckým dílem. Vytvořena jako nadčasové dědictví, není krátkodobým módním výstřelkem, je zhotovena z vysoce kvalitního dřeva v kombinaci s mosazí, aby tak bylo dosaženo dokonalého osvětlení a designu.

Zhotovena na principu koncentrovaného světla a rovnováhy je tato pestrobarevná stojací lampa firmy Aust & Amelung skulpturální součástí pro různé místnosti ve vašem domě. Díky inovativnímu designu lze ručně posouvat pískový sáček tak, aby změnou rovnováhy dostal toto světlo do různých poloh. Od ultra nízké až po ultra vysokou, je to zde vše o hraní s vyvážeností této unikátní lampy.

Ručně vyrobená nadanými řemeslníky na Novém Zélandu, lampa „Line Floor“ od studia Douglas a Bec je založena na práci sochaře Alexandra Caldera. Každá lampa může být individuálně přizpůsobena dřevěnou základnou v lososové, bílé nebo černé barvě a pruty v surové nebo zčernalé mosazi. Tato skvělá kombinace přírodních materiálů nás ohromila.

Švédská architektka a designérka Greta Magnusson Grossmanová navrhla ikonickou lampu „Grasshopper Floor“, která byla poprvé vyrobena ve 40. letech minulého století. Nyní je opět k dispozici ve studiu Design Within Reach, a tato v čistých liniích navržená moderní lampa tak dodává znovu jedinečnou designovou signaturu do obytných prostor ve variacích odstínů lososové, modrošedé a dřevěného uhlí.

Tato vzácná a krásná stojací lampa byla navržena Jo Hammerborgem. Kariéra dánského designéra byla velmi plodná a Hammerborg vytvořil více než 100 výjimečných lamp. Jeho vintage kousky, jako je „Fog and Morup Studio Lamp“, najdete na 1st Dibs.

Text+foto: LEDsviti.cz

Článek Stojací lampy – moderní doplněk každého interiéru byl publikován 30. listopadu 2018 v 23.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...