Jaké typy podlah nikdy nevyjdou z módy?

Sponzorované odkazy:

 Jaké typy podlah nikdy nevyjdou z módy?

Co se týká interiérového designu, i tady se trendy mění. Naštěstí ne tak často, jako u módy. Jinak bychom celý život trávili předěláváním domu, aby odpovídal momentálnímu dobovému vkusu. Pokud se chystáte dělat nové podlahy, tak vás jistě zajímá, které jsou ty, jež se nikdy neomrzí. Jelikož jsou podlahy drahou záležitostí, je důležité si její nákup opravdu dobře promyslet. Je dobré vybrat odolné, nejlépe přírodní materiály, které s vámi vydrží opravdu dlouho. Nejlépe dřevěné, anebo kamenné.

Jakým podlahám dát přednost?

BETON

Zkuste se podívat třeba na betonové podlahy. Přináší industriální vzhled do každé místnosti a nabízí kvalitu a dojem kamenné podlahy. Vzhledem ke spojení betonu s průmyslovější estetikou se často nepovažuje za životaschopnou možnost pro každodenní obytné domy, ale betonová podlaha nabízí spoustu výhod. Za prvé, není nijak zvlášť náročná na pořízení a snadno se instaluje. Stačí ji nalít na podloží. Je také oblíbená proto, že menší prostory díky ní působí otevřeněji a vzdušněji. Je také adaptabilní. Pokud chcete, aby váš beton působil trochu více trendově a vadí vám obyčejná šeď, můžete do betonu přidat pigment a vybrat si jakýkoli odstín, který by mohl vnést charakter a teplo do vašeho obytného prostoru.

DLAŽBA

Dlaždičky nevyjdou z módy, protože jsou cenově dostupným způsobem, jak začlenit přírodní kámen do vašeho domova, a fungují dobře v místnostech, kde je trochu více vlhkosti, jako je kuchyně nebo koupelna. Dlažba se většinou vyrábí z keramiky. Porcelánové dlaždice se déle vypalují při vyšší teplotě, díky čemuž jsou hustší a odolnější vůči poškození. Díky tomu vám vydrží opravdu dlouho.

ODOLNÉ DŘEVO

Při výčtu odolné podlahy se nesmíme zapomenout zmínit masivní dřevo. Spousta lidí nemá rádo dřevěné podlahy, protože mají dětství spojené s nepěknými parketami a jejich nekonečnou údržbou. Dřevěné podlahy však mají nadčasový design, jsou odolné, dají se vždy přebrousit a přelakovat lakem dle vašeho výběru, a tak mohou i v průběhu let vypadat naprosto skvěle.

TERAKOTA

Kuchyň s terakotovou dlažbou bývá často k vidění v časopisech o bydlení. Není to náhoda. Sice nám v devadesátkách nutili terakotu ze všech stran, a tak ji máme za zastaralý trend. Avšak terakota je skvělý materiál, který je opravdu odolný, ne nadarmo ji najdeme v luxusních vilkách po celém světě. Ano, hůře se kombinuje s novými materiály a barvami, to vám však vykompenzuje svou „nesmrtelností“.

KORKOVÁ PODLAHA

Korkovou podlahu jste v našem výčtu určitě nečekali, ale dle mého zde nesmí chybět. Právě díky své nadčasovosti. Sice nepatří mezi nejlevnější, protože korkových dubů je na světě nedostatek, navíc je citlivá na sluneční záření, ale snadno se udržuje a je naprosto úžasná z pohledu akustických a izolačních vlastností. Navíc je hřejivá, oproti studeným dlaždicím.

Článek Jaké typy podlah nikdy nevyjdou z módy? byl publikován dnes v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...