Stojací lampy do interiéru patří

Tagy:  lampa, osvětlení, svítidla, světlo, atmosféra, design

Sponzorované odkazy:

Stojací lampy do interiéru patří

Osvětlení hraje v interiéru důležitou roli. Každé svítidlo má svou funkci a v jednotlivých místnostech upotřebíme různé druhy. Stojací lampy vytváří především příjemnou atmosféru a obvykle zalijí pokoj jemným světlem. Stojací lampy si nekladou za cíl osvětlit celou místnost a mají za úkol spíše dělat dojem.

Každá je jiná

I stojacích lamp můžeme poznat široké spektrum, každá je jiná a něčím jedinečná. Elegantní černá lampa se stínidlem zdobeným třásněmi poslouží jaké zdroj jemného osvětlení. Pěkná stříbrná lampa splňuje požadavky moderního doplňku, který se skvěle hodí do společenských místností. Stojací svítidlo s velkým netradičním stínidlem se v obývacím pokoji bude báječně vyjímat. Jednoduchá lampa s černou kovovou konstrukcí poskytuje příjemné světlo a dobře vypadá u stěny. Zvlněné stínidlo stříbrného svítidla zaujme svým nevšedním designem.

Lampy s ozdobným obloukem

Velmi moderně vypadají kovové lampy, které se ladně sklání nad naše hlavy. Dokáží osvětlit místnost a navíc skvěle vypadají. Ladné křivky jsou trendy také co se bytových doplňků týče.

Nastavitelné stojací lampy

Stojací lampy, jejichž konstrukcí lze pohybovat se zajisté osvědčí v obývacím pokoji i v ložnici. Na rozdíl od běžných stojacích lamp totiž poskytnou více světla a mohou sloužit i jako vhodné osvětlení k čtení. Liší se především tvarem a barvou stínidla a také intenzitou osvětlení.

Lampy pro atmosféru

Zajímavým typem stojacích lamp jsou svítidla, jež jsou tvořená velkým, obvykle papírovým stínidlem a v interiéru vypadají obzvláště dobře. Jejich světlo je pouze jemné a dělá příjemnou atmosféru. Velkou lampu ve tvaru úzkého kvádru můžeme umístit ke stěně, skvěle bude vypadat i v prostoru. Podobně je tomu i u vysoké bílé lampy s čtvercovou podstavou. Pěkný efekt dělá oválné stojací svítidlo s abstraktním květinovým motivem. Vskutku netradiční svítidlo, které každou návštěvu jistě překvapí je baňatá bílá lampa. Umístit ji můžeme po chodby, předsíně i na terasu.

Originální zdobené lampy

Najít něco netradičního, co se značně odlišuje, ale přitom je to vkusné, může být náročný a komplikovaný úkol. Nádherné barevné lampy v sobě však tuto originalitu i vkus skrývají. Výrazné stínidlo, ale především množství nejrůznějších částí, ze kterých se skládá noha lampy, dělá dojem. Ať už růžová, žlutá či černá, všechny tři skrývají kouzlo a jsou jedinečnou ukázkou mistrné práce designérů. Vyberte si tu svou a umístěte ji do interiéru jako luxusní doplněk.

Článek Stojací lampy do interiéru patří byl publikován 9. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...