Na výběr správného typu zateplení domu je dobré pozvat si odborníka

Na výběr správného typu zateplení domu je dobré pozvat si odborníka

Jakmile chladné počasí klepe na dveře, začínáme přirozeně používat topení v domě o hodně více. Tím pádem ale spousta energie, může odcházet zbytečně. Proto se v současné době stává řešením na tento problém zateplení domu.

Při zateplení domu a tudíž nejvhodnější izolace volba nejčastěji padá na tu tepelnou. Kritéria, dle kterých posuzujeme její kvalitu, jsou následující: vzduchotěsnost, kterou poznáte podle souladu souvisejících fólií s izolací (jinými slovy, vytvoříte-li mezi nimi podtlak, unikne minimum vzduchu). Lepší akustické vlastnosti a navíc, čím vyšší je hustota izolace, tím lépe tepelně akumuluje. Tepelná izolace má také tu výhodu, že při velmi prudkém větru přestávají v domě pískat zásuvky.

Do stěnových a stropních konstrukcí se nejčastěji používá foukaná izolace. Tepelná izolace je od ní odlišná hlavně tím, že se foukaná izolace používá více pro úzké, špatně dostupné prostory. Často se používá v novostavbách a při rekonstrukcích všech stěnových a stropních konstrukcí.

Celý proces zateplení domu poskytujeme takzvaně na klíč. Co vše tento pojem obnáší a zahrnuje? Nejprve je zpracováván návrh a cenová kalkulace. Poté probíhá aplikace certifikovaným dodavatelem. Vše je pak zakončeno kontrolním dodatečným měřením. V ceně je také bezplatné poradenství v průběhu samotné stavby. Ohledně výběru nejvhodnějšího typu zateplení je však za jakékoliv situace nejlepší posudek člověka přímo z oboru.

Článek Na výběr správného typu zateplení domu je dobré pozvat si odborníka byl publikován 29. září 2016 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...