Zimní zahrada – oáza klidu a pohody

Tagy:  Zima, rostliny, místnost, relax, izolace, vytápění

Sponzorované odkazy:

Zimní zahrada – oáza klidu a pohody

Pokud jste hrdými vlastníky rodinného domu či monstrózní vily, jistojistě okolí vašeho příbytku lemuje zahrada. V letních měsících, kdy je vzduch provoněn vůní rostlin a tráva příjemně hřeje chodidla, je ideálním relaxem odpočívat v přírodě a pokud možno přímo v té vaší. Avšak bohužel v České republice netrvá léto věčně a vy jste tak v zimních měsících odkázáni na teplo krbové, jenž vám slouží jako náhražka slunečných měsíců. Popřemýšleli jste někdy o možnosti oddávat se ,,lenošení“ či posezení s partou přátel mezi rozkvetlými stromy celoročně? Pro splnění tohoto snu není třeba měnit zemi bydliště, ale pořiďte si prostornou a prosvětlenou zimní zahradu, jež vám zkrátí dlouhé mrazivé měsíce.

Zimní zahrada může sloužit jako obývací pokoj, autor: inovationcompanyZimní zahrada může sloužit jako obývací pokoj, autor: inovationcompany

Informace o zimní zahradě

Zimní zahrada nemusí sloužit pouze jako oáza odpočinku, lze ji pojmout jako halu pro vážené návštěvy, pracovnu a nebo reprezentativní místnost. Nehledě na fakt, že v ní uschováte ty rostliny, jenž by tvrdé mrazy jen těžko přežily. Ve velké zimní zahradě lze vybudovat bazén nebo zřídit sportovní koutek, vše se odvíjí jen od vašich představ, kterým se meze nekladou. V neposlední řadě je zimní zahrada skvělou alternativou bistra, restaurace a nebo bowlingu, vhledem k tepelné izolaci budou mít vaši hosté nádherný výhled a přitom budou v teple.

Volba materiálu umocňuje nejenom budoucí využití, ale také lokalita, v které se stavba zahájí. Zkrátka, zimní zahrada je navrhována dle přesného požadavku zákazníka, ale také terénu, v němž bude stát a účelu, kterému bude sloužit.

Zimní zahradu lze umístit již k hotovému a plně vybavenému domu, ale také například na prostorné střeše, na střeše garáže a nebo terasy bytu. Vždy však musíme počítat s tím, že na prosklenou přístavbu působí daleko víc klimatické změny než na zděnou stěnu. Musí být proto bráno v potaz, že zimní zahrada musí stát v takovém místě, ve kterém dojde k maximálnímu dopadu slunečních paprsků a proto zde nebude téměř žádný stín.

Nevejde se vám do bytu bazén? Pořiďte si zimní zahradu, autor: rajzimnichzahradNevejde se vám do bytu bazén? Pořiďte si zimní zahradu, autor: rajzimnichzahrad

Izolace a vytápění

Pokud je zimní zahrada ideálně zaizolovaná, místnost se i v zimních měsících vytápí minimálně. Nejčastějším izolačním materiálem je dvojsklo, což jsou dvě skla spojená pomocí rámečku, přičemž prostor mezi nimi je plněn inertním plynem. Přeje-li si zákazník jinou variantu, na výběr jsou také skla protihluková, bezpečnostní a nebo s protisluneční funkcí.

Zateplování zimní zahrady záleží na účelu jejího využití. Pokud je záměrem používat zahradu pouze v letních měsících, vytápět ji není třeba. Rozhodli-li jste se ze zimní zahrady utvořit celoroční místnost s obsahem rostlin, díky pevné izolaci ji stačí vytápět stejně, jako ostatní domovní místnosti.

Zimní zahrada slouží jako oáza klidu, autor: zahradaadomovZimní zahrada slouží jako oáza klidu, autor: zahradaadomov

Článek Zimní zahrada – oáza klidu a pohody byl publikován 8. listopadu 2011 v 16.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...