Stínidla stokrát jinak

Tagy:  stínidla, svítidla, lampa, lampička, osvětlení

Sponzorované odkazy:

Stínidla stokrát jinak

Ano, stínidla jsou neuvěřitelně výkonným lapačem prachu. Ale na druhou stranu, správně vybrané stínidlo dokáže divy, může být půvabnou dominantou místnosti nebo působivou „tečkou“.

Černo bílá klasika

Černá a bílá, to je klasika, kterou z výsluní nikdy nesesadí. Společně tyto barvy umí působit dramaticky i harmonicky. Oblíbené na všech bytových doplňcích jsou zvířecí vzory. Mimo nich si třeba zamilujeme i vzory inspirované geometrií. Mnohem méně výrazné jsou pak drobné vzorky v černo bílé kombinaci. Tato stínidla se hodí spíše do jednodušších moderních interiérů.

Jednobarevné, ale v žádném případě obyčejné

Jednobarevná stínidla rozhodně nejsou nudná. Mohou vypadat velmi dobře, pokud si zvolíme správný odstín, materiál a zpracování. Hladké stínidlo ze saténu, perfektně naskládané stínidlo nebo snad téměř pravé zlato, všechny tyto varianty mohou vypadat dokonale v interiéru.

Květům ano!

Designéři si hrají s květy zas a znovu. Nikdy jich nebude dost a do mnoha interiérů se skutečně hodí. Zajímavé jsou jak vintage modely, tak i různě graficky přepracované přírodní motivy. Vůbec se přitom nemusíme omezovat na reálnou barevnost, naopak volíme takové tóny, které se do interiéru nejlépe hodí. Květy umí místnost rozsvítit, dát ji novou energii.

Barevné a veselé nepatří jen dětem

Nová, moderní stínidla se od těch dříve používaných v mnohém liší. Třeba v barevnosti. A veselosti, živosti. Dnešní výrobci se totiž odpoutali od původní konzervativnosti. Nabízejí tak veselá stínidla, díky kterým jde do prostoru nejen příjemné světlo, ale také spousta energie v podobě barev a vzorů. Mnoho z nich vychází z matky přírody, často tedy můžeme najít vzory založené na stylizovaných květinách či zvířatech.

Geometrie jinak

Vzpomínat na hodiny geometrie není nic příjemného, ovšem stínidla s geometrickými vzory, to je něco jiného. Pokud nás nelákají výrazné ornamenty, zcela postačí jednoduché proužky. I ty totiž umí zapůsobit. Samozřejmě, složitější geometrické vzory, navíc v dobře vybraných odstínech, to je pro mnohé charakteristika dokonalého bytového doplňku.

Přírodní materiály jinak

Na stínidlech uplatníme i přírodní materiály, lépe, než bychom možná čekali. Kromě těch klasicky používaných můžeme natrefit například na stínidla využívající krásu perleti, dokonale naskládaný papír z různých materiálů nebo peříčka.

Dopřejte si něco extra

Při výběru stínidla se nemusíme nijak omezovat. Dovolit si může klidně i nějakou výstřednost. Spoustu sklíček, luxusní krajku či jiné ručně zdobené materiály, to všechno se na stínidlech uplatní. A to všechno se může proměnit ve skvost, který si zamilujeme.

Článek Stínidla stokrát jinak byl publikován 25. května 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...