Papírové dekorace v našem bytě

Tagy:  dekorace, papír, stínidlo, obrazy, rámy, krabice, krabičky, doplňky, ubrus, prostírání, výrábění

Sponzorované odkazy:

Papírové dekorace v našem bytě

Papír patří mezi nejtvárnější a nejdostupnější materiály pro tvůrčí činnost. Známe ho už od nejzazšího dětství, provází nás po celý život. Často nás ale ani nenapadne, že bychom ho mohli využít i jinak, nově, lépe. Že bychom si jím mohli vyzdobit byt.

Vlastnosti papíru

Papír má mnoho vlastností, kterých můžeme využít k dekoraci našeho obydlí. Jeho nabídka je velmi rozmanitá, takže si lze vybrat papír přesně na míru pro dané potřeby.

Papír je levný, velmi tvárný materiál, snadno dostupný a nejrůzněji upravovaný. Papíry mají nejrůznější gramáž, tloušťku, strukturu, tvrdost a pevnost, mohou být lesklé a matné, v neuvěřitelné škále barev či vzorů, mohou být průsvitné či neprůsvitné, mohou imitovat jiné materiály. Papír lze dobře upravovat do požadovaného tvaru, lze s ním doslova kouzlit.

Papír je využíván jak pro průmyslovou výrobu dekorací, tak pro malosériovou či ruční originální výrobu i domácí tvoření.

Originální krabička v zelené, autor: TapevaOriginální krabička v zelené, autor: Tapeva

Papírové dekorace pro každou místnost

Papír najde svoje uplatnění v kterékoliv místnosti. Lze ho naprosto jednoduše použít k dekorování, často najde i funkční uplatnění.

Papír kdekoliv

Papírová dekorace pro kteroukoliv místnost může mít třeba podobu papírových stínidel lamp, rámu pro obrázky a fotografie či krabiček a krabic.

Papír v kuchyni

Pro inspiraci, jak v kuchyni použít papír, se můžeme vydat do nedalekého Španělska. Používají tam totiž papírové ubrusy a prostírání doma i v restauracích. Je to velmi praktický zvyk, který ušetří spoustu času, který bychom jinak museli věnovat uklízení.

Různé ubrusy a prostírání můžeme sami dotvořit a získáme tak originální dekoraci na naši párty či slavnostní oběd s ratolestmi. Samy mohou s přípravou pomoci a radost budou mít dvojnásobnou.

Papír v obývacím pokoji

Z papíru lze jednoduše vytvořit dekorace stěn, a to i dosti velkých rozměrů. Využít proto můžeme různých tisků, ručních bambusových, rýžových či hedvábných papírů, zbytky textilu a další materiály. Nejdůležitější je pak nápad.

Rámeček s papírovými ozdobami, autor: LučankaRámeček s papírovými ozdobami, autor: Lučanka

Papír v ložnici

V ložnici bude mít papír opět výhradně dekorativní účel. Dobré je vytvořit s ním méně výrazné dekorace, volit spíše decentnější dezény.

Papír v kanceláři

Papír do kanceláře prostě patří. Zařadit ho tam ale můžeme také v podobě šanonů, pořadačů, krabic na disky, drobných komod a krabic či nástěnek.

Tvořte, tvořte a zase tvořte

Největší radost vám udělají doplňky, na kterých máte vlastní zásluhu. Nejlépe se pro to hodí krabice a různé boxy, alba na fotografie, domácí receptáře, stínidla lampiček a další drobné předměty, které zakoupíme nedekorované a sami je pak upravíme k obrazu svému.

Článek Papírové dekorace v našem bytě byl publikován 21. května 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...