Dřevěné vchodové veře, které udělají dojem

Tagy:  dveře, předstíň, vchod, dům, byt, chodba, dřevo

Sponzorované odkazy:

Dřevěné vchodové veře, které udělají dojem

Vchodové dveře jsou často podceňované, není jim přikládána taková váha, jakou si zaslouží. Vždyť jsou tím prvním, co příchozí z našeho domova vidí, tím prvním, co je u nás doma vítá. Proč jim tedy nevěnovat větší pozornost?

Vchodové dveře z různých materiálů

Vchodové dveře jsou na trhu k dostání v tisících variant. Asi nejoblíbenější jsou stále ještě dveře dřevené, v posledních letech jim úspěšně konkurují i dveře plastové. Dřevo jako materiál je však stále nepřekonatelné.

Dřevěné vchodové dveře

Dřevěné vchodové dveře budou mít stále velký úspěch. Mají spoustu výhod, ta nejviditelnější je pravděpodobně jejich vzhled. Dřevo totiž nabízí široké možnosti v oblasti designu. Barevná škála i struktura dřeva, snadná opracovatelnost, to vše dělá ze dřeva ideální materiál pro výrobu dveří. Dřevo lze zpracovat tak, aby přesně zapadlo do jakéhokoliv myslitelného stylu. O hřejivosti dřeva jako materiálu ani není třeba dlouze hovořit. A právě tato vlastnost dělá z domova domov.

Masivní vchodové dveře, autor: bergersonwindow .comMasivní vchodové dveře, autor: bergersonwindow .com

Vyberte si správný odstín

Dřevo jako přírodní materiál disponuje širokou škálou barevných odstínů, od velmi světlých téměř bělavých tónů po tmavé odstíny. Lze ho navíc dobře barvit, tudíž se barevná škála ještě rozšiřuje. Svoji roli zde také hraje jeho struktura, která propůjčuje barvě další rozměr.

Barevná škála je široká, autor: windowsforyourhome.comBarevná škála je široká, autor: windowsforyourhome.com

Vyberte si přesně takový odstín, který se hodí k ostatním použitým barvám a materiálům. Je totiž velmi důležité, aby dveře správně „zapadly“.

Kombinace materiálů

Dřevo se výborně kombinuje s materiály, především pak se sklem. Ne všude se dveře se skleněnými výplněmi hodí, často však udělají velký dojem. Setkáváme se jak s jednokřídlými dveřmi, tak dveřmi s více křídly. Někdy jsou pouze celodřevěné dveře doplněny o postranní či vrchní prosklené panely.

Pokud máte strach z průhledného skla, volit můžete sklo s různými povrchovými úpravami. Výplň pak propouští pouze světlo, to může být velmi příjemné. Pokud nemusíte mít starost o narušení soukromí, můžete zvolit i dveře téměř kompletně prosklené.

Prosklené dveře se světlíkem, autor: chesapeakethermal .comProsklené dveře se světlíkem, autor: chesapeakethermal .com

Dveře se světlíky

Pokud jste šťastným majitelem či majitelkou domu, nabízí se další řešení. Inspiraci lze hledat především v amerických filmech. V zámoří totiž můžeme daleko častěji vidět vchodové dveře rozšířené o postranní a vrchní panely, tzv. světlíky. Takové řešení tvoří velkou část stěny a působí velmi dobrým dojmem. Dle zvoleného materiálu může propouštět světlo do interiéru, často bez zásahu do soukromí.

Oblé řešení se světlíky, autor: kkhomeimprovement .comOblé řešení se světlíky, autor: kkhomeimprovement .com

Článek Dřevěné vchodové veře, které udělají dojem byl publikován 30. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...