Posuvné dveře mohou být řešením

Tagy:  dveře, posuvné dveře, úspora prostoru, malý byt

Sponzorované odkazy:

Posuvné dveře mohou být řešením

Posuvné dveře nejsou žádnou novinkou, přesto se s nimi dnes setkáváme mnohem častěji než dříve. Trend je totiž jasný – využít maximálně daný prostor.

Posuvné dveře téměř kamkoliv

Posuvné dveře jsou vhodné do většiny prostor. Jejich výhodou je prakticky nulové zasahování do prostoru. Jejich konstrukce někdy vyžaduje určité místo, to lze však minimalizovat v případě, že máme možnost zasahovat do zdi.

Podmínkou pro umístěné posuvných dveří je dostatečný prostor v bezprostřední blízkosti zamýšlených dveří. V případě, že máme v úmyslu pořídit tzv. dveře na stěnu, je třeba mít tento prostor přímo v místnosti. Dle konkrétních dveří můžeme počítat zhruba s deseti centimetry. U druhého typu dveří, které jsou nazývány dveře do pouzdra, se do prostoru vůbec nezasahuje. Dveře jsou totiž „vpuštěny“ přímo do zdi.

Dveře na stěnu

Dveře na stěnu jsou řešením tam, kde nemáme možnost či nechceme zasahovat do zdi. Dveře se jednoduše namontují pomocí kolejnic několika možných typů. Mnoho uživatelů však mohou kolejnice opticky rušit. Výhodou je však snadná montáž.

Dveře do pouzdra

Dveře do pouzdra minimalizují nároky na prostor. Pouzdro, do kterého se dveře zasouvají, je totiž přímo ve zdi. Je to jednak praktičtější, mnozí však tyto dveře upřednostňují i z hlediska estetického. Nejsou zde totiž žádné rušivé prvky. Nevýhodou je větší náročnost při montáži, mnohé však usnadňuje použití sádrokartonu.

Vyberte si správný design

Na trhu je široká nabídka dveří všech možných designů. Je tedy dobré dobře se rozhlédnout a vybrat takové dveře, které se do interiéru skutečně hodí. Zklamáni rozhodně nebudou ani příznivci futurismu či industrializmu, zrovna jako milovníci rustikálního stylu. V nabídce jsou různé materiály a také několik druhů kolejnic. I kolejnice by totiž měla korespondovat, je důležitým detailem.

Industriální design, autor: BartelsIndustriální design, autor: Bartels

Barevné posuvné dveře

I posuvné dveře mohou mít různé odstíny. Zda se zvolí strategie tón v tónu či se vyberou vysoce kontrastní dveře, to už je na každém. Nabídka je však široká a není třeba zůstávat při zemi za každou cenu.

Ani na posuvných dveřích se barev nemusíme vzdávat, autor: jhusa.netAni na posuvných dveřích se barev nemusíme vzdávat, autor: jhusa.net

Prosklené posuvné dveře

Velkou službu prokážou dveře se skleněnými výplněmi. Propustí spoustu světla, ale přesto skryjí tolik, kolik je třeba. Záleží už jen na volbě výplně.

Dveře, které propustí spoustu světla, autor: pol-skone.plDveře, které propustí spoustu světla, autor: pol-skone.pl

Venkovní posuvné dveře

Posuvné dveře můžeme použít i pro naše terasy, balkony či zahrady. Budou připomínat francouzská okna, umožní ale otevření ve chvíli, kdy si to budeme přát. Velkou výhodou je opět úspora prostoru. Velmi příjemná je také skutečnost, že lze jednotlivá křídla sesunout úplně na stranu a získat tak nerušený výhled a vstup na zahradu či terasu.

I venkovní dveře mohou být posuvné, autor: slavona.czI venkovní dveře mohou být posuvné, autor: slavona.cz

Článek Posuvné dveře mohou být řešením byl publikován 4. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...