Terasy a venkovní posezení umí zpříjemnit život

Tagy:  terasa, posezení, zahrada, altán, pergola

Sponzorované odkazy:

Terasy a venkovní posezení umí zpříjemnit život

V dnešní uspěchané a komercializované době lidé upouštějí od přírody, každý kousek zastavují a snaží se jím vydělat nějaký ten peníz či ho jinak zužitkovat. Co ale zkusit vytvořit něco s „vyšším posláním“? Oázu klidu a pohody, místo, kam se budeme moci uchýlit před shonem každodenního života.

Terasy a venkovní posezení se nám vyplatí nejvíce

Pokud si pořídíme takové místo k odpočinku, ať už aktivnímu či pasivnímu, vyplatí se nám to ohromně. Je totiž dokázáno, že moderní doba bere člověku schopnost odreagovat se, vypnout, relaxovat. Právě tyto schopnosti ale vždy zaručovaly kvalitní život a pravidelné odbourávání stresu.
Pokud si vytvoříme vlastní útočiště, alespoň malý koutek s trochou přírody, prospějeme tedy ohromně vlastnímu životu.

Terasy a posezení – co s nimi?

Pokud máme prostor, který bychom mohli využít k vytvoření místa pro posezení či odpočinek, máme vyhráno. Stačí pouze rozhodnout, jakým způsobem ho budeme chtít využívat. Od toho se odvíjí jeho koncepce a případná nutnost stavebních či pokladačských prací. V okamžiku, kdy budeme mít za sebou jakékoliv práce tohoto typu, stačí si už jen hrát s detaily.

Terasy či venkovní prostory můžeme využívat k mnoha účelům. Nejklasičtější je vybudování skutečného posezení, tedy místa se stolem a místy k sezení. Zahradní nábytek si můžete jednoduše objednat i na internetu. To může doplňovat třeba gril či krb. Velmi užitečné je také vytvořené zeleného koutu pro odpočinek v křesle, na lehátku či v houpací síti, s časopisem, dobrou knihou nebo třeba pletacími jehlicemi. Umístit můžeme také jezírko, fontánku i další objekty a popustit přitom uzdu své fantazii.

Dopřejte si zeleň, autor: ZixiiDopřejte si zeleň, autor: Zixii

Jak si užít horké léto na terase?

Ať už máte terasu nebo venkovní posezení, vždy se vás bude dotýkat otázka: co s horkým letním sluníčkem? Sluníčko může být i nepříjemné a byla by škoda, kdyby vás z terasy vyhnalo. Z tohoto důvodu je dobré myslet na to, jakým způsobem vytvořit v létě tak žádaný stín.

Možností je bezpočet, tou nejlacinější je pořízení slunečníku. Více se ale osvědčuje vybudování či zakoupení altánku nebo stavba pergoly.

Pokud máme na zahradě postavené pro své děti dětské hřiště, tak na ně můžeme z terasy při odpočinku hezky dohlížet.

Snídejte i večeřte na čerstvém vzduchu

Pokud už místo k posezení budete mít, jistě neodoláte a vychutnáte si ranní kávu či večeři s rodinou na čerstvém vzduchu. Můžete z toho udělat nový rituál. Osladit si ho navíc můžete vlastním pěstováním drobného ovoce, které vám rána zpříjemní ještě více.

Terasa ve dřevě, autor: mojeterasa.czTerasa ve dřevě, autor: mojeterasa.cz

Článek Terasy a venkovní posezení umí zpříjemnit život byl publikován 27. května 2010 v 00.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...