Pokoj teenagera nemusí být ponurá nora plná špinavého nádobí

Sponzorované odkazy:

Pokoj teenagera nemusí být ponurá nora plná špinavého nádobí

Zařizování pokoje pro dospívajícího věčně znuděného teenagera není nic snadného. Navíc se jejich záliby a vkus mění častěji, než aprílové počasí. Jeden den budou chtít u postele plakát, druhý den všechny stěny na černo. Jak na zařízení pokoje pro teenagera?

Pokoj pro slečnyPokoj pro slečny

Problém s dospívajícími je jistě i v tom, že většinou s námi při výběru nábytku a dekorací nebudou chtít spolupracovat, protože jim to prostě přijde nudné, ale výsledek budou kritizovat dnes a denně (čest výjimkám).

Před tím, než začnete nakupovat vybavovací předměty a nábytek, sepište spolu seznam, co by chtěl váš teenager v pokoji mít, usnadní vám to vybírání. Určitě stále nesmí chybět pracovní místo, nejen na psaní úkolů, ale i pro notebook, či počítač. Má váš dospívající potomek nějaké záliby, koníčky, sportuje? Určitě bude v pokoji chtít místo na vystavení svých děl, či medailí a pohárů.

Metalické kousky

Nebojte se metalických materiálů. Když je použijete s mírou, dokáží rozjasnit pokoj. Barvy s akcentem metalických prvků vytváří zajímavé a originální kombinaci. A teenageři jsou rádi originální.

Koš na prádlo

Ano, víme, máte v koupelně již jeden, ale většina teenagerů je s úklidem na štíru a tak si ušetřete každotýdenní hubování a sbírání svršků ze židlí, postele a z podlahy a pořiďte vašemu přerostlému děťátku jeho vlastní koš na prádlo. Uvidíte, že si na mě vzpomenete.

I chlapci rádi bydlí stylověI chlapci rádi bydlí stylově

Ukažte, že jste pyšní rodiče

Při zařizování pokoje pro dospívajícího, ukažte, že si vážíte jeho úspěchů. Pořiďte vitrínu, kam můžete vystavit jeho poháry ze sportovních aktivit, či pokud váš syn například modeluje, může si tam vystavit své modely, aniž by se na ně prášilo.

Nebojte se dekorací

Teenageři mají zvláštní vkus, a tak jim dovolte ozdobit si jednu stěnu podle svého. Divně vzorovaná tapeta, či plakáty jeho oblíbených hrdinů mu dají pocit, že jste jim dali volnou ruku při zařizování. Jen se ujistěte, že plakáty budou přidělány způsobem, který neničí stěnu. Budou je v tomto věku často měnit, a tak si ušetříte čas neustálým sádrováním, či dokonce štukováním a výmalbou.

Dívky milují růžovouDívky milují růžovou

Toaletní stolek

Mladé dívky se rády malují, sledují nejrůznější tutoriály o péči o vlasy, pokožku, o make-upu. Udělejte své slečně radost a zakomponujte jí do pokoje** toaletní stolek**, u kterého se bude moci zkrášlovat. Volte takový, který má dost přihrádek na nezbytnou kosmetiku, ať není v pokoji zbytečný nepořádek.

Nebojte se originálních dekoracíNebojte se originálních dekorací

Relaxační koutek

Mladí dospělí si rádi vodí domů vrstevníky, povalují se s mobilem v ruce. Dopřejte jim pohodlí a vytvořte jim relaxační koutek. Světýlka, relaxační polštářky, pytle na sezení a na válení, popřípadě houpací síť budou cool a váš teenager jejich pohodlí jistě ocení.

Foto: Pixabay.com, Pinterest.com

Článek Pokoj teenagera nemusí být ponurá nora plná špinavého nádobí byl publikován 24. července 2021 v 09.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...