Zahrada aneb co by na ni v létě nemělo chybět

Tagy:  zahrada, bazén, sprcha, nábytek, doplňky, fontána

Sponzorované odkazy:

Zahrada aneb co by na ni v létě nemělo chybět

Pakliže patříte k těm šťastným jedincům majícím svoji vlastní zahradi anebo alespoň chatku s menším pozemkem, pak si můžete gratulovat a take se těšit z možnosti trávit svůj volný čas venku, aniž byste museli podnikat cílené výlety do neznáma. Stejně tak, jako je třeba se věnovat interiéru a náležitě o jeho krásu pečovat, neobejde se bez jisté pozornosti ani zahrada. Jednak je zapotřebí se pravidelně zbavovat plevelu a sekat trávník, ale ,,vyřádit” se můžete i co do doplńků a nábytku. Co by tedy na vaší zahradě, obzvláště v letních měsících, nemělo chybět?

Když není prostor pro bazén

Radit vám, že je v letních měsících více než záhodno mít vlastní bazén, je nejspíš zbytečné. Pokud na něho nemáte prostředky anebo prostor, pak je tu ještě několik dalších možností, jak si poradit. Vedle nepříliš vkusného dětského bazénku s nafukovacím lemem a nelichotivou barvou je dobrou volbou například zabudovaná sprcha. V nerezové barvě dlouho vydrží a na zahradě navíc vypadá opravdu dobře, což je podstatné.

Autor: improvementscatalog.comAutor: improvementscatalog.com

Pohodlně se usaďte

Naprosto nezbytností na každé zahradě by mělo být samozřejmě posezení. Nezáleží na tom, do jaké miry máte rádi květiny na záhonky a zda pro vás zahrada plní spíše praktickou funkci. Vždy je dobré, mít se kde posadit a čím pohodlněji, tím lépe. Zapomeňte proto na nekomfoprtní plastový nábytek a zaměřte se na přírodní materiály a polstrování. Hitem posledních let je například rattan, jež vydrží spoustu let a navíc na zahradě vypadá skvěle. Vlivům venkovního počasí odolá také sedací souprava pro exterior, jež je vyrobena ze speciálních odolných tkanin. Dobrou volbou je take mramorový nábytek, za který si sice trochu připlatíte, ale za to vám poslouží po mnoho let.

Smysl pro detail

Jak si svoji zahradu zařídíte, je zcela na vaší fantazii a vkusu. Není třeba každou plochu funkčně zaplnit anebo za každou cenu na zahradu instalovat sošky a další nezbytnosti, nicméně jemné detail a netradioční doplńky dělají zahradu originální. Poohlédněte se například po stylových fontánách, jež pozemek osvěží a vytvoří vám dokonalou oázu klidu a pohody. Zahradní fontány najdete například na e-shopu coogles.com nebo Nordstrom.com

Autor: neimanmarcus.comAutor: neimanmarcus.com

Článek Zahrada aneb co by na ni v létě nemělo chybět byl publikován 6. srpna 2017 v 12.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...