Jak zastřešit pergolu?

Jak zastřešit pergolu?

zastřešení je u pergoly klíčové. Rozhoduje o tom, zda nás ochrání před deštěm, ale také určuje míru intenzity slunce, která je při sezení pod pergolou důležitá. Je tak potřeba se nad zastřešením pergoly zamyslet a vybrat tak, aby maximálně splnilo svůj účel. V tomto článku vám představíme několik základních typů, ze kterých můžete vybírat.

Jak moc má být zastřešení průsvitné?

Průsvitnost krytiny je základním parametrem při výběru vhodné střešní krytiny pergoly. Průsvitnost je dána druhem použitého materiálu a jeho zabarvením. Můžete tak volit krytinu úplně čirou, která propustí veškeré světlo, nebo naopak materiál neprůsvitný, který vás před ostrým slunečním paprskem ochrání.

Stejně důležitým parametrem jako je průsvitnost, je vzhled krytiny. Na má výrazný vliv na celý design pergoly a také na celkový vzhled zahrady. Možností je celá řada a záleží na všem vkusu, představě a také prostředí, ve kterém pergola stojí.

Další co je dobré si ohlídat je životnost materiálu, jeho odolnost vůči přírodním vlivům a také ochrana před UV zářením. stejně tak důležité je vědět, jakou vyžaduje materiál montáž a jaké je to s pravidelnou údržbu a případnými opravami.

Čím můžete pergolu zastřešit?

  • komůrkový polykarbonát
  • trapézové desky
  • plný polykarbonát
  • sklolaminátové desky
  • samonosné oblouky

Komůrkový polykarbonát

Tento typ zastřešení pergoly je velmi levný, ale zároveň kvalitní. Komůrkový polykarbonát je tvořený drobnými komůrkami a prodává se ve formě desek, a to libovolných rozměrů. Materiál je dostupný v různých barevných odstínech.

Trapézové desky (hranatá vlna)

To jsou desky, které se vyrábějí jak z polykarbonátu, tak i PVC. Největší výhodou je vroubkovaná textura, která zajistí lepší průsvitnost a díky svému tvaru, jsou trapézové desky velmi odolné proti krupobití nebo silnému větru.

Prodávají se v rolích a na trhu najdete opravdu širokou škálu barev, které zapadnou do každého typu zahrady. Pro ty, kteří nechtějí nic barevného, jsou k dispozici varianty čiré nebo kouřové.

Plný polykarbonát

Plná tvrdá karbonátová deska může být ve formě čiré a v tomto provedení působí jako skleněná deska. Je možné ji sehnat v různých odstínech a jedná se nejtvrdší typ polykarbonátového materiálu.

Sklolaminátové desky

Rozdílem mezi sklolaminátem a polykarbonátem je pronikání pronikání světla. V první případě má totiž pronikající světlo přirozenější podobu. Navíc jsou sklolamiátové desky levné a prodávají se ve stejném provedení jako polykarbonát.

Samonosné oblouky

Samonosné oblouky představují nejlepší a nejjednodušší variantu na střešní krytinu pergoly. Prodávají se v provedení PVC, sklolaminátu i polykarbonátu. Jejich instalace není nijak složitá a montují se pouze ve styčných plochách na konci. Samonosné oblouky nabízejí pevnou a stabilní konstrukci a vizuálně vypadají velmi dobře.

Za poskytnuté informace děkujeme firmě Truhlářství mistr M – pergoly Plzeň.

Článek Jak zastřešit pergolu? byl publikován 9. května 2017 v 22.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...