Recyklované sklo integrované do interiéru

Tagy:  sklo, barevné sklo, skleněný nábytek, recyklace skla, recyklované sklo, doplňky ze skla, skleněné doplňky, využití skla, střepy, skleněné střepy

Sponzorované odkazy:

Recyklované sklo integrované do interiéru

Recyklace skla se stala velmi populární činností nejen ve světě, ale i v České republice. Sklo se recykluje za účelem obnovení suroviny a navrácení ji stejné, podobné nebo úplně jiné podoby.

Dnes si ukážeme, jak zajímavý design mohou tvořit skleněné střepy v interiéru a co všechno z nich lze udělat. Rozbité barevné sklo je inspirací zejména pro designéry nebo kreativně tvořivé lidi, kteří si okamžitě dovednou v hlavě uspořádat jeho další ztvárnění.

Společnost EnviroGLAS našla způsob, jak otupit ostré hrany zničených skleněných střípků. Speciální technologickou úpravou navrátí střepům designovou podobu úctyhodnou k začlenění zpět do interiéru.

Jedním z využití skleněných střípků je integrace barevných zlomků do keramických nebo porcelánových dlaždic, které mohou sloužit jako podlaha nebo obklad. Další využití je začlenění střípků do kuchyňské pracovní desky nebo do podlahy, ve které se poté odráží barevné skleněné odlesky.

Střípky skla lze také dekorovat nejrůznější předměty, jako jsou např. vázy, mísy, foto-rámečky. K tomu je zapotřebí nejen skleněných střípků, ale i sádry, kterou se vyplňuje prostor.

všestranné využití skleněných střípkůvšestranné využití skleněných střípků
exkluzivní podlaha plná střepůexkluzivní podlaha plná střepů
pracovní plocha v záři skleněných odleskůpracovní plocha v záři skleněných odlesků

Zdroj: http://dornob.com/…led-surfaces

Článek Recyklované sklo integrované do interiéru byl publikován 30. července 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...