Budík jako perfektní bytový doplněk

Tagy:  budíky, ložnice, doplňky, hodiny

Sponzorované odkazy:

Budík jako perfektní bytový doplněk

Budík už dávno není jen ranním nepřítelem. Dnes se také pasuje do role celodenního společníka, který zkrášluje interiér i zpříjemňuje náladu. Třeba hudbou.

Přepracovaná klasika

Pokud si nedokážete představit moderní budík a z ložnice odcházíte okamžitě po jeho zazvonění, možná vám nejlépe poslouží některý z budíků inspirovaných starou dobrou klasikou. Základ je stále stejný, jen pokaždé v trošku upraveném podání. Setkáme se s různými materiály, tvary a barvami, také ciferník se může lišit.

Barva a jednoduchost

Pokud se nám klasika příliš nezamlouvá, ale do žádných „divočin“ také chuť nemáme, můžeme se porozhlédnout po jednoduchých budících s moderním designem. Mnoho z nich je vyvedeno v pěkných živých odstínech, které budík zbaví příliš konzervativního vzhledu.

Zde je pestrost již mnohem větší, kromě kovu se používá celá škála méně tradičních materiálů, jako je třeba plast různých kvalit, kůže a koženka či různé přírodní materiály, jako třeba dřevo. Designu vévodí jednoduchost, avšak rozhodně nás nebude nudit.

Exploze barev

Barvy vnesou do života trochu veselosti a pokud dokážou alespoň trochu zpříjemnit ranní vstávání, jsou prostě k nezaplacení. Budík tak může být tím prvním, co nám den trochu rozsvítí a dodá na optimismu. Proto je v nabídce mnoho pestrých budíků, které hrají všemi barvami.

Pestrobarevné budíky mohou mít klasický tvar nebo zcela moderní, výrazný. Při výběru toho našeho se vůbec nemusíme krotit. Záliba v tisíci barev rozhodně není projevem dětinskosti. 

Ano digitálnímu budíku

Pro mnohé je výrazně příjemnější náhradou klasiky digitální „ciferník“. Digitální budík odstraňuje ranní luštění, kolik je vlastně hodin, je často přesnější, což u nastavování budíku na minutu oceníme.

Digitální budíky nabízejí často ještě něco navíc. Kromě aktuálního času a funkce budíku to je třeba ukazování data, měření teploty, vlhkosti vzduchu a tak podobně. Pořídit si můžeme třeba i multifunkční hračičku, která kromě toho všeho nabídne rádio, zvládne i přehrávání mp3. Můžeme se tedy klidně nechat zbudit naší oblíbenou skladbou, ráno tak jistě bude hned o něco příjemnější.

Digitální a nejen to

Nejmodernější budíky umí spolupracovat i s dalšími našimi „hračkami“. Umí komunikovat s klasickým mobilem i telefonem nové generace. Můžeme si tak snadno přehrávat záznamy nebo třeba telefon dobíjet. I z hlediska designu se jedná o povedené kousky, navíc často plně nahradí hudební mikrosystém.

Článek Budík jako perfektní bytový doplněk byl publikován 10. června 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...