Ozdoby na vánoční stromeček v mnoha variacích

Tagy:  ozdoby, stromek, slaměné, látkové, korálky, andělíček, hvězdy, perníčky

Sponzorované odkazy:

Ozdoby na vánoční stromeček v mnoha variacích

Několik dní před Štědrým večerem přijde ten správný čas na to, slavnostně ozdobit vánoční stromeček. K tomuto úkonu přistupuje každý poněkud odlišně. Je až neuvěřitelné, kolik různých stylů ozdob na stromeček existuje. Ať již dáváme přednost klasice, tradicím, jednoduchosti či modernosti, není důvod, proč by náš stromeček nemohl být ten nejkrásnější.

Přírodní materiály aneb ekologické ozdoby

Mnoho lidí se rádo vrací ke klasice a vyhledává vánoční ozdoby z přírodnin. Oblíbené jsou především ozdoby slaměné, ačkoli i ty mohou mít celou řadu nejrůznějších podob. Nejtradičnější ukázkou slaměných ozdob jsou velmi oblíbení plastičtí andělíčci, kteří se na jehličnatých větvičkách krásně pohupují. Mimo to se však setkáme i s nejrůznějšími hvězdičkami, které na stromku vypadají skutečně velice hezky. Mohou být v přírodní barvě, či nastříkané barevným či třpytivým sprejem. Různé velikosti hvězd a trochu asymetričnosti, taková výzdoba udělá skutečně dojem.

Sladké perníkové, autor: Andrea R. Fler.czSladké perníkové, autor: Andrea R. Fler.cz

Originální vánoční ozdoby z nejrůznějších materiálů

V dnešní době se setkáváme s celou širokou řadou nejrůznějších ozdob na vánoční stromeček. Mezi takové patří především klasické skleněné koule různých barev a velikostí. V obchodech se prodávají rozličné sety, jejichž koupí se postaráme de facto o celou výzdobu stromečku. Kdo má rád více originalitu než uniformnost, jistě se poohlédne po něčem nevšednějším a zajímavějším. Tím jistě mohou být například ozdoby z korálků, jejichž výroba dá velkou práci a ať už si je koupíme, či dokonce vlastnoručně zhotovíme, jistě udělají velkou radost. Korálkové ozdoby zaujmou a lze z nich vytvořit i tak složité figurky, jako vidíme na obrázku. Kolekce takových vánočních ozdob pravděpodobně nebudou tolik rozsáhlá, za to však bude obsahovat jedinečné obdivuhodné kousky.

Látkové a plstěné, autor: Achatina Fler.czLátkové a plstěné, autor: Achatina Fler.cz

Látkové ozdoby domácí výroby

Používáme-li rádi dekorace vlastní výroby, není nic jednoduššího, než si vyrobit vánoční ozdoby z látky. S trochu zručnosti a zkušenosti s šitím jsme schopni si doma vyrobit kolekci roztomilých měkkých ozdob, které lze dále zkrášlit korálky, flitry, stužkami či krajkou. Opět tak můžeme získat přesně takové dekorace, po kterých toužím.

Papír i přírodní materiály na ozdobách, autor: Hanka100 Fler.czPapír i přírodní materiály na ozdobách, autor: Hanka100 Fler.cz

Jedlé ozdoby potěší dvojnásob

Perníčky jsou nejen velmi chutné, ale poslouží také ke zkrášlení vánočního stromku. Kombinovat je lze například se slaměnými ozdobami, použít je však můžeme i samostatně. Velkou výhodou je, že se po vánočním období nemusí pracně sundávat, jelikož je velmi pravděpodobné, že na stromečku již žádné nezůstaly.

Korálkové ozdoby, autor: Libuška Fler.czKorálkové ozdoby, autor: Libuška Fler.cz

Článek Ozdoby na vánoční stromeček v mnoha variacích byl publikován 14. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...