Televizor do ložnice (ne)patří?

Sponzorované odkazy:

Televizor do ložnice (ne)patří?

Ty tam jsou doby, kdy se televizor nacházel pouze v obývacím pokoji a scházela se u něj celá rodina. Nyní, díky jejich dostupnosti, často najdeme televizory i v dětských pokojích a ložnicích. Děti uvítají televizor na pohádky, když jsou nemocné a musí ležet v pokoji. A my dospělí si také rádi shlédneme povedený film z pohodlí vlastní postele, aby nás z nepohodlného gauče nebolela záda.

Mnoho párů se nemůže shodnout v tom, zda televizor do ložnice patří, či nikoliv. Někteří zastávají názor, že společné sledování filmu prohlubuje vztah, jiní namítají, že ložnice má sloužit pro intimnosti, povídání a společné čtení knih a sdílení drahocenného času pouze ve dvou.

Nemůžete-li se rozhodnout, zda televizor do ložnice umístíte, či nikoliv, jednou z klíčových rozhodnutí bude, zda vám televizor nebude v ložnici překážet. Osobně si myslím, že pokud si s partnerem nastavíte pravidla ohledně sledování televizoru v ložnici, nebude televize problémem.

Víte, kam televizor v ložnici umístit?

Televizor v ložnici nemusí být obřích rozměrů, a tak se vám snadno vměstná například na šuplíkovou komodu, ve které máte ponožky. Pokud vás baví design a nechcete, aby televizor byl v jinak útulné ložnici rušivým elementem, můžete si se stanovištěm televizoru trošku pohrát, aby zapadl do designového konceptu vaší ložnice. Důležité je jen myslet na to, aby na televizor pohodlně mohl koukat každý z partnerů. Další důležitou věcí, kterou je třeba zvážit, je jakékoli oslnění z oken. Nejlepší je neumisťovat televizi přímo před nebo naproti slunnému oknu. Umístění před okno může způsobit únavu očí v důsledku světla přicházejícího za ním. Na druhou stranu, umístěním přímo naproti oknu vytvoříte na obrazovce odlesky.

Jednou z nejjednodušších možností, kam umístit televizi v ložnici, je připevnit ji na zeď. Díky tomu zůstanou rovné povrchy otevřené, čímž se eliminuje rušný vzhled. Chcete-li skutečně pozvednout vzhled nástěnné televize, zakomponujte ji do hlavní stěny. Akcentní osvětlení může pomoci zlepšit vzhled designu televizního „koutku“. Vzhledem k tomu, že televizor slouží jako přirozené ohnisko zájmu, zajištění estetického vzhledu pozadí je klíčem k tomu, aby design vypadal zajímavě.

Někdo připevní na stěnu televizor a kolem televizoru utvoří rámeček. Televizor pak vypnutý působí jako obraz. Je to velice zajímavý trend, inspiraci můžete načerpat například na Pinterestu.

Televizor můžete také umístit do skříně, takže nikdo nebude vědět, že tam je. Nebude působit rušivě, někoho však mohou rozčilovat otevřená dvířka skříně při sledování televizoru, a tak se hodí spíše pro skříně, které mají posuvné dveře. Až vás sledování televizoru bude nudit, snadno dvířka zašoupnete a televizor je uklizený.

Článek Televizor do ložnice (ne)patří? byl publikován 16. března 2024 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...