Jak vybrat správnou televizní stěnu?

Sponzorované odkazy:

Jak vybrat správnou televizní stěnu?

Při výběru vhodné televizní stěny do vašeho obývacího pokoje je třeba zvážit volný prostor a styl vašeho obýváku. Nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, je hledat inspiraci návštěvou showroomů, procházením katalogů nebo dokonce prohlížením obrázků stylových domů v časopisech, anebo na internetových blozích. Musíte si vybrat kousek, který se hodí k designovému schématu vašeho domova.

Co je třeba zvážit při nákupu televizní stěny?

Jakou máte televizi? Velikost a rozměry vašeho televizoru určují velikost vašeho nového kousku nábytku. Nejednejte unáhleně, nejedná se o investici na pár měsíců. Navíc sledujte trendy, pokud vyberete TV stěnu na míru vaší současné televizi, uvědomte si, že budete do budoucna limitování právě tímto rozměrem. Pokaždé, kdy si koupíte nový televizor, byste pak museli znovu a znovu nakupovat novou stěnu, do které jej umístíte. To přece nikdo nechce, že? Mějte na paměti, že stěna musí být dostatečně hluboká a navržená tak, aby nikde nečouhaly potřebné kabely k zapojení televizoru.

Velikost místnosti

Máte-li velký obývací pokoj, najděte si působivou televizní stěnu, která doplní jeho velikost. Na druhou stranu, pokud je váš obytný prostor maličký, budete si muset vybírat z minimalistických televizních stolků. 

Jaká je ideální výška a pozice televizní stěny?

Odborníci tvrdí, že ideální poloha pro sledování televize je, když se spodní polovina obrazovky dostane do úrovně očí, když sedíte. To umožní pohodlné sledování a zabrání jakékoli bolesti krku nebo nepohodlí. Než se vydáte do obchodu, snažte se tuto ideální výšku změřit, s ohledem na to, jak vysoký (nízký) máte gauč, či oblíbené televizní křeslo.

Styl a design

Bez ohledu na to, jaký styl preferujete, vyberte si televizní stěnu, či stoleček, který bude vyhovovat vašim potřebám, a zároveň opticky doplní ostatní nábytek ve vašem obývacím pokoji. Vždy se snažte přemýšlet nadčasově – to, že je v poslední době velice moderní minimalismus, neznamená, že bude in i v příštím roce. Pohodlnější a praktičtější bude TV stěna, do které se umístí i reproduktory, domácí kino, náhradní kabely, externí disky a prostě vše, co souvisí s domácí technikou, ozvučením a zážitkem se sledováním televizoru. Úložných prostor i ve velkém bytě není nikdy dost.

Samozřejmě – vždy můžete televizor připevnit na zeď, pomocí stojanu, který bývá součástí balení dražších televizorů.

Odolnost

Televizní stěna by měla být dostatečně pevná a odolná, aby unesla váhu vaší televize. Dávejte přednost masivnímu dřevu, pokud máte doma malé děti, či domácí mazlíčky,** vždy raději TV stolky a stěny připevněte ke zdi** a zvláště také i televizor, protože úrazů, kdy si na sebe díě převrátí televizor, je opravdu mnoho a většinou mívají nepěkné následky.

Článek Jak vybrat správnou televizní stěnu? byl publikován 3. února 2024 v 07.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...