Trendy v bydlení pro rok 2024 – překvapí nás ještě vůbec něco?

Sponzorované odkazy:

Trendy v bydlení pro rok 2024 – překvapí nás ještě vůbec něco?

Stejně jako trendy v oblasti oblékání se interiérové trendy objeví a zmizí. U interiéru je trend v kurzu sice delší dobu než oblečení, ale jednu věc mají společné. To, že se zase určitě někdy vrátí do módy!

Zdá se být neskutečné, že před malou chviličkou byl ještě rok 2023 a nyní už jsme za polovinou prvního měsíce nového roku. Vše nějak moc utíká. Pokud jste se rozhodli v letošním roce k tomu, že interiér svého domu, či bytu předěláte, určitě vás zajímá, jaké interiérové trendy jsou letos v kurzu. S tím, jak se nám blíží jaro, obecně míváme pocit, že je třeba doma něco předělat, změnit, vylepšit. Možná je to tím, že trávíme až příliš času v interiéru a snadněji se nám naše domácnost „okouká“ a zevšední.

Co bude moderní v roce 2024?

Určitě se stále budeme držet trendu mít doma více zeleně, to už se drží několik let a má to spoustu důvodů. Takže pokud ještě doma nemáte živé zelené květiny, šup pro ně do obchodu. Naopak vyhoďte sušené květiny a ošklivé umělé napodobeniny. Nejsou hezké a navíc nejsou dobré ani podle starého čínského učení feng šuej. Zeleň vám navíc bude připomínat jaro a vy se budete moci těšit na první rašící sněženky a bledulky na zahrádce.

Zeleň můžete dodat do interiéru i pomocí nátěru. Co takhle zkusit mátově zelenou? Nemáte-li odvahu na tak radikální zásah, pořiďte si alespoň bytový textil v zelené barvě, třeba ručníky, osušky, utěrky, anebo pár povlaků na polštáře.

Vzhled místnosti můžete změnit i tím, že nábytek přesunete, uvidíte ten rozdíl. I v roce 2024 interiérům vévodí spíše minimalismus, a tak se snažte, aby vaše pokoje nepůsobily přeplněným dojmem. Máte-li nějaké kousky nábytku, zbytečné komody, ve kterých nic nemáte, ale nevíte co s nimi, tak je nekompromisně vyhoďte, prodejte, anebo darujte. Uvidíte, jak se vám ve volnějším prostoru bude lépe dýchat a žít.

I letos by měly být interiéry plné světla, sluníčka a vzduchu, kupte nové záclony, vyhrňte žaluzie a snažte se do domu dostat co nejvíce přirozeného světle. Nyní nám v zimě chybí více než kdy jindy a prosvětlené interiéry jsou vždycky veselejší a příjemnější, než depresivní místnosti se závěsy plné tmavého rustikálního nábytku.

Pomalu, ale jistě se k nám opět vrací tapety, takže pokud vás napadlo, že je doma použijete, máte zelenou. Jen pozor při výběru vzorku, ať se vám příliš brzy neokouká. Na stěnách by kromě tapet měly být i velkoformátové obrazy v podobě zajímavých a originálních fotoobrazů a fotopláten.

Život do interiéru přinesou i čerstvé řezané květiny ve váze na jídelním stole. A klidně si je ženy mohou koupit samy, pokud nemají partnera, který by jim je daroval.

Co se týče nádobí a talířů, letos je v módě modrá, máte-li doma servis v námořnickém stylu, budete neskutečně in.

Do koupelen se vkrádá romantika, kytičky, svíčky, jemné dekory na ručnících a veselejší barvičky.

Bytový textil je ve znamení lnu. V létě se předpokládá návrat tohoto opomíjeného materiálu. Uvidíte-li někde lněné povlaky na polštáře, či přehozy, neváhejte je koupit, budete připraveni.

Článek Trendy v bydlení pro rok 2024 – překvapí nás ještě vůbec něco? byl publikován 20. ledna 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky a Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...