Rekonstrukce garsonky – inspirace pro každého

Tagy:  rekonstrukce, rekonstrukce garsonky, byt, nábytek, vestavěné skříně, patro, bar, stůl

Sponzorované odkazy:

Rekonstrukce garsonky – inspirace pro každého

Koupě vlastního bytu je dnes velmi nákladnou záležitostí, proto si obvykle vybíráme podnájmy a nebo se nastěhujeme do malé garsonky, kterou jsme schopni splatit. Pakliže bydlíte sami, nemůžete si na nedostatek prostoru stěžovat, ba naopak je ohromnou výhodou, že máte vše pěkně při ruce. Ovšem pro páry je jednopokojová místnost již trochu problémem a dva lidé si mohou snadno překážet a vyvolávat zbytečné konflikty. Nevýhodou garsoniéry je také fakt, že i sebemenší papírek nebo neustlaná postel v tak malém prostoru působí neuklizeně. Vlastníte-li garsonku a nevíte kudy kam, nezoufejte a raději se nechte inspirovat těmi to chytrými typy, jak její vzhled vylepšit a vytěžit s minima maximum.

Dole i nahoře

Jeden pokoj se opravdu může zdát malý a nedostačující, obzvláště tehdy, pokud půlku zabere kuchyň a zbytek manželská postel. Co kdybychom vám ale řekli, že pro vás máme skvělé řešení, které vám zajistí o tolik více prostoru, že si budete moci pořídit i prostornou sedací soupravu. Řešením je uměle vytvořené druhé patro za pomocí schodů a dřevěných panelů. Tuto změnu vám provede jakákoliv stavební firma a vzhledem k tomu, že dřevo není tolik nákladná záležitost, rekonstrukce vás nepřijde na moc peněz. V mezonetu si tak vytvoříte útulnou ložnici a rázem získáte prostor, o kterém se vám ani nesnilo.

Druhým patrem získáte prostor, autor: merasiDruhým patrem získáte prostor, autor: merasi

Neviditelný nábytek

Pod pojmem neviditelný nábytek si rozhodně nepředstavujte žádné zaříkadlo ani speciální magii, jedná se o prvek, který určitě znáte – zabudované skříně. Masivní kusy nábytku dovedou místnost zmenšit až o polovinu, což by v tomto případě bylo nejenom velmi nepraktické, ale pravděpodobně i nevzhledné, neboť by se vaše garsonka proměnila v jakýsi kumbál. Vsaďte proto na zabudované skříně, police a knihovničku. Investice je sice trochu větší, ale rozhodně stojí za to!

Vsaďte na zabudovaný nábytek, autor: crashdavidVsaďte na zabudovaný nábytek, autor: crashdavid

Místo stolu barev

Zabijákem prostoru je také kuchyňský stůl a pokud jste pouze dva či dokonce žijete sami, je tak trochu zbytečný. Ušetřete spoustu místa a raději investujte do kuchyňské linky, tu spojte s barem, který slouží jednak jako pracovní deska a především jako jídelní stůl. Doplňte jej dvěma barovými židličkami a máte vystaráno.

Barový pult místo stolu, autor: juliet montgomeryBarový pult místo stolu, autor: juliet montgomery

Článek Rekonstrukce garsonky – inspirace pro každého byl publikován 12. prosince 2012 v 13.00 v rubrice Byt a Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...