Variabilní policové systémy – praktický i designový bytový doplněk

Tagy:  police, policové systémy, regály, designové police

Sponzorované odkazy:

Variabilní policové systémy – praktický i designový bytový doplněk

Dnešní obývák už není to, co býval. Nábytkové stěny dřívějších dob plné uzavřených skříní, skříněk a polic už nejsou v kurzu a pokoje, kde trávíme s rodinou volný čas, bývají vybaveny jen pohodlným sezením a elektrotechnikou. Nicméně otevřené úložné systémy pro odkládání knih, časopisů nebo DVD jsou stále nutností a tudíž žádané. Na trhu s policemi a policovými sestavami si vybere opravdu každý – od designových kousků a originálů až po stavebnicové systémy sériové výroby.

foto: www.living.czfoto: www.living.cz

Minimalismus mezi policemi

Moderní minimalistické trendy upřednostňují jednoduché nízké skříňky s hladkými liniemi s neviditelným dotykovým systémem otevírání dvířek, nebo s dvířky posuvnými. Otevřené dlouhé police sloužící k minimalistickým dekoračním účelům pak jednoduché a rovné linie doplňují. Vše je v povrchové úpravě s vysokým leskem, který je v posledních letech v mladých domácnostech velmi oblíbený. Vrcholem tzv. minimalismu je pak neviditelná knihovna, která umožní umístění knih na zdi či v prostoru, aniž by bylo vidět nosný prvek. Knihy pak jakoby „levitují“, stojí sloup knih v prostoru, nebo se jen tak ledabyle opírají o zeď.

foto: www.nabytek-jeko.czfoto: www.nabytek-jeko.cz
foto: www.neviditelneknihovny.czfoto: www.neviditelneknihovny.cz

Návrat k přírodě je výsledkem dnešní zrychlené doby

Vyznavači přírodních motivů a materiálů v interiéru si jistě přijdou na své mezi designovými policovými a regálovými systémy s motivy stromů či větví. Dřevo jako použitý materiál vzbuzuje pocit tepla a přírodního prostředí. Tento styl se zabydluje v dnešních domech a bytech zejména jako jeden z důsledků dnešní doby plné stresu a napětí. Čím dál více lidí pak touží doma po klidu a spočinutí, které nabízí příroda a domov zařízený v přírodních duchu.

foto: www.living.czfoto: www.living.cz
foto: www.living.czfoto: www.living.cz

Stavebnice pro dospělé

V interiéru je pak možné si s policovými systémy a regály různě pohrát podle vaší fantazie a potřeb. Najdeme police a regály různých geometrických tvarů, které do sebe zapadají a dají se poskládat a přizpůsobit každému interiéru na míru, najdeme police kulaté či oblé budící dojem lehkosti a elegance. Materiály, ze kterých jsou tyto designové prvky vyrobeny celkové vyznění ještě umocňují. Záleží jen na individuálním vkusu každého zákazníka a fantazii, se kterou zařizuje své bydlení.

Článek Variabilní policové systémy – praktický i designový bytový doplněk byl publikován 6. září 2012 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...