Květináč v inovativní podobě

Tagy:  Květináč, inovativní květináč, kompostování, kompostér, hnojení rostlin, jarst, planter, composter, Leonardo Fortino, Andrea Bartolucci

Sponzorované odkazy:

Květináč v inovativní podobě

Inovace je důležitá činnost, která pomůže výrobku dodat nejen na kvalitě či originalitě, ale také nabídne svým majitelům komfortnější užití. Inovace zasahuje do všech oblastních sfér, ať už jde o elektroniku, módu, kosmetiku nebo interiérový design.

Designér Leonardo Fortino ve spolupráci s Andreou Bartolucci inovovali klasický květináč, kterému dali nádech nejen moderní doby, ale i ekologického využití. Květináč „JARST“ nabízí možnost kompostování zbytků ovoce a zeleniny (slupky, ohryzky, špatné části).

Květináč disponuje těsnícím bubnem, která zajišťuje řádný přísun živin do rostlinky z ovocných a zeleninových zbytků. Kompostér je navržen tak, aby umožnil dostatečné a rovnoměrné rozložení zbytků, které se poté stávají plnohodnotným hnojivem pro rostliny. Jakmile budou zbytky rozloženy, propustí bránice kompostéru všechny lahodné živiny do půdy, tedy ke kořenům rostliny.

Květináč JARST pozitivně posiluje vzhled vašeho interiéru a zároveň slouží jako prostředek, který napomáhá snížit kuchyňský odpad ve prospěch vyživení rostliny. Nádoba je vhodná nejen k pěstování pokojových okrasných rostlin, ale také k pěstování bylinek.

inovativní květináč doplněn o kompostérinovativní květináč doplněn o kompostér
kompostér pohltí všechny ovocné či zeleninové zbytkykompostér pohltí všechny ovocné či zeleninové zbytky

zdroj: http://www.thedesignblog.org/…r-countertop

Článek Květináč v inovativní podobě byl publikován 24. května 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...