Béžová a šedivá… Máte už dost mdlého neutrálního interiéru?

Sponzorované odkazy:

Béžová a šedivá… Máte už dost mdlého neutrálního interiéru?

Zcela upřímně se přiznám, že když před několika lety začala do našich interiérů pronikat šedivá barva, nevěřila jsem, že se tento trend v našich končinách udrží. Od jara pomalu sesazuje z několikaletého působení na trůně šedivou další oblíbená neutrální barva béžová.

Ta se sice snadno kombinuje s hřejivými odstíny hnědé, vždy vypadá upraveně, uklizeně, neokouká se tak snadno jako třeba modrá, či červená, ale co si budeme povídat, nemáte toho už dost?

Nežijeme v módním katalogu s nábytkem, ani na sterilním operačním sále. Pojďme začít žít, dodejme interiéru šťávu, alespoň v podobě barevných doplňků. Seberte se a jděte si koupit barevný kusový koberec do obýváku, či alespoň novou deku.

Přemalujte alespoň jednu béžovou stěnu na zeleno, dovolte dětem plakáty na zdi, cokoliv naznačí, že se barev nebojíte, třeba překvapíte i sami sebe.

Béžová se snadno doplní pískovou, modrou zelenou, pudrově růžovou tak, abyste nemuseli předělávat celý obývací pokoj. Odvážnější mohou na béžovou sedačku umístit tmavě červené, či burgundi polštáře a uvidí, že ani béžová se s ostatními barvami dá snadno nakombinovat.

Inspiraci nehledejte pouze v časopisech o bydlení, ale všude kolem sebe. Vydejte se o víkendu do přírody a všímejte si, jak krásně nám ji letos podzim „vybarvil“. I zdánlivě nesourodé barvy vypadají vedle sebe v přírodě příjemně, proč to nezkusit přenést do vašeho interiéru?

Pohrajte si nejen s barvami, ale i s nejrůznějšími texturami – umělá kůže, vlna, samet, hedvábí, semiš či kožešina. To vše dodá interiéru další rozměr…

Článek Béžová a šedivá… Máte už dost mdlého neutrálního interiéru? byl publikován 28. října 2023 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...