Jaké květiny přilákají motýly k vám na zahradu? I. díl

Sponzorované odkazy:

Jaké květiny přilákají motýly k vám na zahradu? I. díl

Na našem blogu jsme se již věnovali tématům ekologické zahrady, i tomu, jak vyrobit hmyzí hotel a jak pomoci zvířátkům, aby se u vás na zahradě cítila dobře. Psali jsme i o tom, jak připravit motýlům odpočívadla, díky kterým se jim bude u vás líbit a načerpají u vás energii. Motýli také preferují některé květiny, takž pokud chcete, aby se vám po zahradě proháněli, můžete jim na zahradě vysázet doslova ráj. Víte, které květiny motýlům nejvíce voní a chutnají? Nevadí! Dovolili jsme si pro vás sepsat seznam těch nejoblíbenějších.

Astry

Astry má na zahradě snad každý, je velmi jednoduché je vypěstovat. Stačí je dát na slunečné místo a těšit se na první okřídlené návštěvníky.

Řebříček

Díky hustému uspořádání květů nabízí řebříček doslova dokonalou přistávací plochu pro motýly. Je navíc velmi snadné se o něj starat. Řebříček si poradí se suchou půdou, ale preferuje přímé sluneční světlo.

Levandule

Voňavá levandule nesmí v našem výčtu rozhodně chybět. Přiláká nejen motýly, ale i pracovité včelky. Navíc jako bonus si budete moci vyrobit voňavé polštářky, které vám usnadní usínání.

Třapatky

Nejznámější je asi třapatka nachová, díky své nádherné barvě, ale čeleď hvězdnicovité mají více svých překrásných zástupkyň, které zkrášlí vaši zahradu zároveň přilákají barevné rošťáky na vaši zahrádku. Třapatka pomůže i vám – podporuje imunitní systém, můžete si z ní vyrobit doslova zázračnou tinkturu, díky které budete v zimě zdraví jako rybičky.

Měsíček

Naše babičky měsíček sázely hlavně proto, že se jedná o jednu z nejúčinnějších bylinek. Když měsíček vysázíte blízko záhonku se zeleninou, budete zároveň bojovat proti některým škůdcům. Přilákaní motýli vám pomohou opylovat zeleninu a budete se moci těšit na více plodů.

Náš článek bude pokračovat ZDE. Dozvíte se o dalších květinách, které na vaši zahradu přilákají barevné obyvatele.

Článek Jaké květiny přilákají motýly k vám na zahradu? I. díl byl publikován 17. června 2023 v 07.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...