Cihly v interiéru na sto způsobů

Tagy:  cihly, zdi, zdivo, obklady, interiér, obložení

Sponzorované odkazy:

Cihly v interiéru na sto způsobů

Cihly ve všech podobách se opět už několikátý rok objevují v našich interiérech. Jde s nimi doslova kouzlit.

Cihly a další režné zdivo

Před desítkami let bylo režným zdivem v interiéru téměř opovrhováno. Nahradila ho jednolitá, vzhledná omítka. Opět se ale surový materiál vrací do módy a každý, kdo se může pochlubit skutečnou cihlovou nebo kamennou zdí, téměř skáče radostí. Kámen a cihla totiž vnášejí do interiéru trochu přírody. Spolu s nábytkem a dalším vybavením pak vytvářejí zajímavé kontrasty.

Dnešní trh překypuje různými materiály. Nalezneme jak klasické cihly v mnoha podobách, tak i cihly falešné i celé panely imitující zdivo. Stačí si tedy vybrat dle našich představ a možností.

Cihly kdekoliv

Cihly a kámen lze použít naprosto v kterékoli části bytu či domu. Vůbec neplatí, že působí chladným dojmem. Naopak, pokud zvolíme správný materiál, prostory se jakoby prohřejí. Toho si ostatně můžeme všimnout třeba na příkladu koupelny, ve které je velká část stěn obložena, v tomto případě falešnými cihlami. Na podlahu lze použít materiál podobných vlastností. Pokud se vše zkombinuje se dřevem, výsledek je více než dobrý.

Téměř klasická cihla, autor: fakebrick .netTéměř klasická cihla, autor: fakebrick .net

Nepřesnosti jsou v kurzu

Jedním z trendů, se kterými se setkáme u cihlových zdí, je nedokonalost. Nemusí to totiž být jako podle pravítka, naopak se často cení autentičnost. Stovky let staré zdivo totiž taky není perfektní. Do některých interiérů se takto nedokonalá cihlová zeď výborně hodí.

Nepravidelnost a nepřesnost se cení, autor: B&QNepravidelnost a nepřesnost se cení, autor: B&Q

Cihly a luxus

Cihly se ve většině svých podob výborně vyjímají v luxusně zařízených prostorech. S ušlechtilými materiály a decentními barvami umí vytvořit dokonalý celek. Obvykle se v těchto případech cihly používají spíše na vybrané úseky.

Cihly klidně i do luxusních prostor, autor: bricklanestudio.czCihly klidně i do luxusních prostor, autor: bricklanestudio.cz

Cihly v bílé

Velmi dobře vypadají cihly natřené. Klasikou je bílá, která nikdy neomrzí. Spojuje se totiž hrubost a divokost s tou nejčistší barvou. Navíc máme možnost volit mezi nátěrem lesklým a matným, na nás také záleží stupeň krytí. Často se setkáváme s napodobeninou cihel. Jedná se o panely, se kterými se dobře manipuluje, stačí s nimi stěnu pouze obložit. Odpadá tak spousta práce.

Cihly s bílým kabátkem, autor: muros.co.nzCihly s bílým kabátkem, autor: muros.co.nz

Pestré glazurované cihly

Zajímavého efektu také docílíme pomocí barevných glazovaných cihel. Nabídka je velká, k nalezení jsou jak cihly s jednolitou povrchovou úpravou, tak i cihly s nepravidelným glazováním, cihly jakoby lazurované. Jistě jsou zajímavou alternativou k cihlám běžným a k obkladům.

Barevné glazované cihly, autor: ibstockbricks.ieBarevné glazované cihly, autor: ibstockbricks.ie

Článek Cihly v interiéru na sto způsobů byl publikován 17. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...