Vakuování potravin jako šetření peněz a záruka kvality
Sponzorované odkazy:

Snad všichni jste někdy zažili situaci, kdy jste byli nuceni z lednice nebo spíže vyházet prošlé a zkažené potraviny, přitom jste je kupovali sotva před pár dny. V obchodech je mnoho lákadel vybízejících ke koupi, přičemž ne všechny potraviny v tu chvíli nutně potřebujete a dokážete zužitkovat. Výsledkem je pak neuvěřitelné plýtvání surovin a tím pádem i vašich těžce vydělaných peněz. Není pro odpadkový koš takového jísla škoda? Pokud si nedokážete pomoci a přesto budete i nadále kupovat mnoho potravin do zásoby, pak si pořiďte praktický vakuový systém, díky kterému zůstanou suroviny dlouho čerstvé a vy si tak pochutnáte i za několik dní a přitom ušetříte tisíce korun měsíčně.
Vakuování potravin není vůbec žádnou novinkou, ba naopak se do České republiky tento systém uskladnění potravin dostal již v 90– letech minulého století. Tehdy se vakuování stalo neuvěřitelným hitem, ale mělo mnoho svých háčků. Dnes jsou vakuovací systémy neuvěřitelně vyspělé a multifunkční, proto byste se bez nich neměli obejít.
Pryč s plísněmi a bakteriemi
Možná jste si doposud neuvědomovali, kolik bakterií a především plísní na vaše potraviny všude číhá. Myslíte si, že když je uskladníte v lednici, máte vyhráno? Opak je pravdou, neboť i v chladném prostředí lednice se bakterie šíří závratnou rychlostí a stejně tak se daří plísním. A vzhledem k faktu, že je většina pochutin otevřených a volně položených vedle jiných druhů jídla, plísně a bakterie se postupně šíří dál, až vám prakticky kontaminují celý obsah lednice. Tto zjištění je trochu děsivé a o to více důvodů se najde k vakuování potravin.

Zachování nutriční hodnoty
Jídla mají také svojí nutriční hodnotu a i ta podléhá zkáze. Čím déle bude krůtí steak s bramborem v lednice, tím rychleji ztrácí své výživové hodnoty, které jsou pro tělo v případě čerstvosti velmi prospěšné. Pokud jídlo po uvaření, nakrájení nebo vychladnutí zavakuujete, zaručíte jeho čerstvost a také udržení nutričních hodnot. Druhý den bude zdravý oběd stejně tak chutný, jako v době, kdy jste jej připravovali.
Sáčky, krabičky a praktické dózy
Vakuování probíhá ve speciálním přístroji, kdy potraviny zavakuujete do speciálních sáčků určených právě k vakuování potravin. Tyto sáčky pak můžete vkládat do krabiček, jiných dóz a dalších úložných a snadno uskladnitelných systémů, které nezabírají příliš místa a budou vám neustále po ruce. Laminovací sáčky jsou sice odolné a poměrně pevné, avšak jejich rozdělání není nijak mechanicky náročná a nevyžaduje nůžky ani nože. Sáčky tak můžete nosit s sebou do zaměstnání nebo je dávat dětem do školy.

Článek Vakuování potravin jako šetření peněz a záruka kvality byl publikován 15. května 2016 v 16.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Top 10
- Potřebujete změnit vzhled vaší ložnice? Pořiďte si nové povlečení na jaro!
- Luxusní zahradní nábytek jménem Lagoon
- Místnost bez oken? Nevadí! Víme, jak ji zařídit
- Umělé trávníky mají i své nevýhody
- Hello Kitty: funkční toustovač pro malé hospodyňky
- Postel Ikea – vsaďte na kvalitu a moderní design
- Přivítejte jaro – už víte, jak letos ozdobíte vchod do domu na Velikonoce?
- Jaký je rozdíl mezi jednotlivými druhy lepidel na tapety?
- Proč je jaro ideální čas na pořízení čističky vzduchu?
- Jak rozvod změní vzhled naší domácnosti? Nebojte se zařídit "ryze ženskou domácnost", vaše duše vám poděkuje
Tagy
dekorace nábytek zahradní nářadí sedací soupravy, pohovka kuchyně bydlení Jak vyčistit sametové polštáře? Zahrada kočičí tráva
Doporučujeme
Na nic nečekejte a pořiďte si nový byt v Praze již od 1,2 milionu Kč včetně DPH, na výběr mnoho lokalit.
Do bytu či domu kvalitní dřevěnou podlahu.
S bydlením je silně spojena i rekreace a dovolená, hlavně po dobře odvedené práci. Dopřejte si příjemnou dovolenou a vyberte si na MegaUbytko.cz ubytování na Jižní Moravě, kde zažijete relax a zábavu během celého roku.