Proč zvolit srubový dům

Proč zvolit srubový dům

V dnešní době, kdy světu vládne hlavně technika, hledají lidé pohodlné, ale především kvalitní bydlení, které by posloužilo jako bezpečný úkryt před uspěchaností dnešního života. Bydlení už není jen místo, kde člověk spí a jí, ale stalo se součástí životního stylu. V pohodlí domova by měl člověk najít klid a především načerpat síly. Úkol kvalitního bydlení je pomoci snížit stres ze všedních starostí, což samo slouží jako prevence proti civilizačním chorobám. Bydlení, které je hlavně z přírodního materiálu, už delší dobu otevírá cestu, jak bydlet a být zároveň ve styku s přírodou, že které se dá nejlépe čerpat pozitivní energie.

Právě masivní srubová stavba nabízí nejnovější možnosti, jak bydlet v obydlí postaveném ze dřeva a dalších přírodních materiálů. Specifické vnitřní klima srubových domů je cítit hned při prvním vstupu. Přírodní dřevěný materiál pomáhá udržet uvnitř čistší vzduch a působí pozitivně na dýchací cesty. Další specifické vlastnosti jako držení stálého tepla jsou skvělým faktorem pro vnitřní pohodu obyvatel srubových staveb. Srubové domy přibližují člověka přírodě a svým materiálem evokují pocit lesní vegetace.

I při stavbě srubů a srubových domů pomáhá technologie k nejlepším výsledkům. Místo mechu a hlíny se dnes utěsňuje konstrukce srubu trojitým drážkováním jednotlivých klád a jejich vzájemné spojení dřevěnými zámky.

Srubové domy od WOODLIFE jsou postaveny pouze z kvalitního masivního dřeva smrkových, cedrových nebo borových stromů. Našim zákazníkům chceme stoprocentně vyhovět a vybudovat jim moderní, zdravý domov, který bude splňovat všechny jejich představy. Používat dřevo jako základní stavební jednotku je čím dál více populárnější a už dávno není jen pomocným materiálem. Nové technologie ve stavebnictví umožňují, že srubové domy se stále více stávají domovem pro tisíce lidí po celém světe.

A proč použít dřevo jako základní materiál pro váš srubový dům?

  • Dřevo je velmi elastické, není křehké a stavby z něj se těší dobré statice. Díky specifické stavbě buňky má dřevo vynikající stavebně-fyzikální vlastnosti, vysokou pevnou a pružnost.
  • Dřevo nevíří prach, což nejvíce ocení lidé trpící respiračními nemocemi a alergiemi. Také nehrozí, že by dřevěný materiál produkoval nějaké škodlivé látky.
  • Dřevo absorbuje škodlivé civilizační produkty a neutralizuje vliv geopatogenních zón.
  • Dřevo samo skvěle reguluje vlhkost s vlhkostí okolního vzduchu. Dřevěný materiál na sebe dobře váže vodu, což znamená, že v letních měsících vlhkost pustí a v zimních naopak vtáhne do sebe.
  • Srubové stavby udržují relativní vlhkost mezi 40 a 60 %, při které je nejnižší výskyt škodlivých organizmů a částic v ovzduší.
  • Dřevo je schopno filtrovat vzduch, plyny, výpary a nepříjemné zápachy se v něm zachytávají.
  • Dřevěný stavby s námi mohou zůstat klidně i několik staletí. Jako důkaz slouží srubové domy v Číně nebo Indii.
  • Dřevo obsahuje léčivé silice, které vytváří příjemné aromatické prostředí. Toto prostředí má pozitivní vývoj na léčbu astmatu, bronchitidy a kataru horních cest dýchacích.
  • Dřevo je nejdůležitější obnovitelný ekologický stavební materiál, neustále dorůstá, je znovu použitelné.
  • Doba trvání zátopu u dřevěné srubové stavby je cca. kolem 1/2 hodiny.
  • Dřevo má vynikající tepelně izolační vlastnosti. V srubovém domě je v létě příjemný ,,chlad“, v zimě naopak příjemné teplo.

Článek Proč zvolit srubový dům byl publikován 7. ledna 2019 v 18.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...