Tradiční skříně nahrazují vestavěné skříně

Tagy:  vestavěné skříně, skříně, nábytek, interiér, na míru

Tradiční skříně nahrazují vestavěné skříně

Vestavěné skříně jsou čím dál tím oblíbenějším kouskem nábytku v interiéru. V současné době nahrazují klasické skříně. Jsou velké, stylové, moderní a především šetří prostor. Bývají instalované přesně na míru podle vašich představ. Bohužel se jedná o nákladnější záležitost.

Funkce skříní

Už dávno je pryč doba, kdy se do interiéru věšeli mucholapky, nahradili je praktické sítě proti hmyzu. Nejinak je tomu i u velkých klasických skříní, plných málo používaných věcí. Staré robustní skříně jsou nahrazovány vestavěnými skříněmi. V dnešní době mají vestavěné skříně perfektně zapadající rozměr, který pasuje do interiéru. Nemají obyčejné dveře, za kterými se skrývají jen police, regály nebo tyč na ramínka. Při stavbě těchto speciálních skříní je kladen důraz zejména na užitnou hodnotu a celkový design.
Nejčastěji bývají vestavěné skříně s policovým designem. Další drobné díly a doplňky slouží k ukládání menších věcí, jako jsou pásky, kabelky, ponožky, šperky, spodní prádlo, šátky apod.

Úspora místa

Majitelé menších bytů anebo podkrovních bytů si často lámou hlavu s tím, jak nejlépe zužitkovat nevyužitý kout nebo nedostatečné místo. Právě vestavěná skříň je ideálním řešením. Jedině tak využijete nejlépe každý prostor. Často se navrhují tak, aby využili celou výšku místnosti anebo co nejlépe využili i roh místnosti.
Dokonale vypadají skříně se skleněnými nebo plastovými dveřmi. V neposlední řadě perfektně vyniknou i fólie a drobné doplňky ve formě zrcadel, které opticky zvětší a prosvětlí pokoj. Nejčastější je kombinace dřeva s mléčným nebo čirým sklem.
V případě, že se rozhodnete pro vestavěnou skříň, záleží jen na Vás, jak bude finální výrobek vypadat. Každá skříň je vašim designovým originálem.

Materiál

Základním materiálem je dřevotříska potažená dřevěnou dýhou nebo fólií. Jedná se o tzv. lamino, které má celou řadu výhod. Bohatá škála barev, vysoká tepelná odolnost, tvarová stálost, odolnost proti vlhku, oděru a opotřebení a v neposlední řadě i široký výběr vzorů.
Dveře těchto skříní se nejčastěji vyrábí ve stejné barvě, jako jsou okolní zdi, anebo aby ladily s ostatním nábytkem v interiéru.
Prostorné vestavěné skříně poskytují úložný prostor od podlahy až ke stropu a navíc dokáží celkově dotvořit design interiéru.

Článek Tradiční skříně nahrazují vestavěné skříně byl publikován 24. února 2018 v 00.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...