Jak zvětšit malý prostor v bytě

Tagy:  multifunkční nábytek, zvětšení prostoru, malý pokoj

Sponzorované odkazy:

Jak zvětšit malý prostor v bytě

Máte pocit, že je váš obývací pokoj příliš malý a neútulný? Tak si ho zvětšete. Možné je všechno a malá rozloha místnosti není vůbec žádnou překážkou.

Nábytek

Nábytek by neměl být masivní a to nejen proto, že vypadá nemoderně, ale měl by být odlehčený, např. pomocí skleněných dvířek. Důležitý je také odstín nábytku, proto volte mezi javorem, břízou a borovicí.

Přestěhujte nábytek

To, že máte všechen nábytek umístěný kolem zdí, vám prostor nezvětší. Nejlepší je mít umístěný nábytek uprostřed pokoje, prostor pak lépe dýchá. Samozřejmě, že tam nedáte všechny skříně a skříňky. Umístěte tam vše, co jde – stolek, gauč, křesla, taburet, stojan na květináč atd. Během přemisťování nábytku možná také zjistíte, že máte spoustu nepotřebných věcí, tak je vyhoďte.

Multifunkční nábytekMultifunkční nábytek Autor: Hugo Vincenzo

Multifunkční nábytek

Víceúčelový nábytek je moderní pomocník. Například knihovna dokáže místnost opticky rozdělit na dvě části a co třeba taková skříňka s vyklápěcím vestavěným gaučem, které ušetří místo, kde by byla nevyužitá pohovka.

ZrcadloZrcadlo Autor: John H Crain

Efektivní zrcadla

Kouzlo zrcadel spočívá v tom, jak dokonale umějí zvětšit místnost. Pokud ho umístíte na užší stranu proti dveřím, tak místnost prodlouží. Kromě iluze většího prostoru přináší do bytu více denního světla. Podobně poslouží i matné sklo v nábytku nebo ve dveřích.

Dvě v jednom

Nedávno jsem viděla skvělou vychytávku, které také bezvadně šetří prostor. Jedná se o obraz na zde, který se dá rozložit na stůl. Je to praktický multifunkční kus nábytku šetřící prostor a dekorace zároveň.

Šedá malbaŠedá malba Autor: Matt Munsell

Barvy

Pokud máte rádi tmavé syté barvy, raději je použijte někde jinde než na zdech, protože nesvědčí malým prostorům. Pokud chcete místnost zvětšit, použijte na zde bílou, krémovou, jemně šedou nebo i růstné pastelové odstíny. Obecně veškeré studené barvy (modrá, zelená, fialová) jsou prostorotvorné a pro zútulnění interiéru s nimi použijte vhodnou dekoraci.

Podlaha

Podlahu dejte do celého bytu stejnou. Vytvoříte neohraničený prostor a byt bude vypadat opticky větší. Většího prostoru zároveň docílíte se světlým dřevem a obdélníkovým kobercem, který místnost prodlouží.

Článek Jak zvětšit malý prostor v bytě byl publikován 7. prosince 2017 v 08.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...