Originální vánoční osvětlení

Tagy:  vánoční osvětlení, vánoční dekorace

Sponzorované odkazy:

Originální vánoční osvětlení

Začínáte již přemýšlet, jak letos vyzdobit interiér svého bytu na Vánoce? Osvětlení neodmyslitelně patří k vánoční atmosféře, tak zapojte fantazii a ozdobte interiér osvětlením se zimní tématikou nebo vhodně ozdobte okno, vázu se smrkovými větvičkami nebo šiškami.

Vytváření světelných dekorací

Světelné řetězy můžete sehnat v barvách teplé bílé nebo studené bílé, záleží, co se Vám více hodí k vybavení interiéru a dalším vánočním doplňkům. Pokud řetězy umístíte do velké skleněné nádoby s šiškami a jmelím, vytvoříte tak nevšední dekoraci, která při vstupu do místnosti neujde pozornosti.

Příjemnou vánoční atmosféru navodíte s drobnou světelnou dekorací v podobě světelného závěsu, který zavěsíte kolem garnýže do ona. Svítící hvězdy upoutají pohledy všech kolemjdoucích a váš domov prozáří klidem a harmonií.

Máte doma krb? Skvělé, tak i ten můžete světelně odekorovat. V horní části zavěšte řetěz vyrobený z jehličnatých větviček, vánočně ho ozdobte a na závěr dolaďte zářivými světýlky.

Noel osvětlení Déšť – studená bíláNoel osvětlení Déšť – studená bílá mall.cz

Vánoční osvětlení DomečkyVánoční osvětlení Domečky alza.cz

Sob PAVO se saněmiSob PAVO se saněmi JYSK

Výběr osvětlení

Vhodné načasování by mělo splňovat určitá bezpečností kritéria, která udává stupeň ochrany krytí, tzv. bezpečností kód IP. Na domácí účely postačí hodnota 20, pokud byste, ale chtěli osvětlení umístit venku, potom by hodnota neměla být nižší než 43.

Prohlédněte si také nosný kabel řetězu. Zelená barva, se hodí na stromeček, a zároveň v něm barevně splyne. Průhledný kabel se hodí na světlé pozadí nebo tam, kde chcete, aby byly vidět jen světýlka.

Rozmyslete si také, jakou délku řetězu budete potřebovat. Prodávají se krátké, ale také několik desítek metrů dlouhé. Pokud s řetězem chcete ozdobit stromeček, změřte si jeho výšku. Na 1,5 vysoký stromeček budete potřebovat 20 m řetězu a na dvoumetrový pak o 5 m delší řetěz.

A nyní ještě žárovky, ty mohou být klasické nebo LED diody. Osobně bych doporučila řetěz s LED diodami, jeho cena je sice vyšší, tak ale na druhou stranu poskytne výrazně nižší spotřebu energie, má mnohem delší životnost a je velmi odolný proti nárazům.

Výborným pomocníkem bude zásuvka se zabudovaným časovačem a už nebudete muset hlídat rozsvěcení večer a zhasínání ve dne. Digitální spínací zásuvka sepne v požadovanou hodinu každý den nebo v určitý den a ta mechanická má programovací kolečko, na kterém nastavíte čas.

Článek Originální vánoční osvětlení byl publikován 14. prosince 2017 v 08.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...