Co je důležité při výběru sedací soupravy?

Co je důležité při výběru sedací soupravy?

Pohodlná sedačka je klíčovým prvkem obývacího pokoje, proto není její výběr zanedbatelný. Před jejím nákupem byste si měli uvědomit hned několik parametrů, které je třeba sledovat. Pokud si myslíte, že by se vám měla jen líbit, jste vedle. Rozhodně musí být kvalitní, prostorově vyhovující a dostatečně velká. Stěžejním kritériem je rovněž cenová relace.

rohová sedací souprava INFINITY 3, foto: nabytek-elegance.czrohová sedací souprava INFINITY 3, foto: nabytek-elegance.cz

Pro kolik lidí bude sloužit?

Toto je velice důležité. Početnější rodiny by měly investovat do modelů, které zajistí příjemný odpočinek pro všechny členy i příležitostné návštěvy. Do malých panelákových domů padnou jako ulité rohové sedací soupravy. Šetří místo v pokoji, jsou praktické a designově propracované. V kancelářích se zabydlí vyšší luxusní kožená pohovka, protože se z ní lépe vstává. Rozhodně by neměla být měkká. Pro odpočinek v kuchyni se hodí menší model v nižší cenové zátěži. Zásadním faktorem je i funkčnost. Je lepší rozkládací, rohová, anebo s velkým úložným prostorem? Rozložení sedačky musí jít jako po másle.

rohová sedací souprava MILANO 2, foto: nabytek-elegance.czrohová sedací souprava MILANO 2, foto: nabytek-elegance.cz

Materiály v hlavní roli

Pokud jde o konstrukci sedací soupravy, měla by být pevná a odolná. V tomto ohledu se osvědčily produkty z masivu a kovu. Dřevotříska nic moc nevydrží, ale zaujme nižší cenou. Jaký zvolit potahový materiál? Samozřejmě je nutná snadná údržba a estetický vzhled. K oblíbeným potahovým látkám patří mikrovlákno, mikroplyš, žinylka, mikrofáze, ekokůže a pravá kůže. Bavlna se příliš nedoporučuje, ale je levná. I když se vám pohovka líbí, nemusí prostorově vyhovovat, proto si ověřte rozměry, jinak vám zbudou oči pro pláč. Lidé si nedokážou představit sedačky bez křesílek a taburetů. V relaxačním křesle si užijete příjemné chvíle při čtení knihy.

Máte v plánu koupi kvalitní sedací soupravy? Mrkněte se na webové stránky Nábytek-Elegance.cz! Užívejte si rozmanitý výběr a výhody osvědčeného e-shopu.

Článek Co je důležité při výběru sedací soupravy? byl publikován 28. října 2017 v 15.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...