Rostlinky i pro “nepolíbené” pěstitele

Tagy:  květiny, pěstování, domácnost, byt, dům

Sponzorované odkazy:

Rostlinky i pro “nepolíbené” pěstitele

Bydlení není jen o multifunkčním vybavení a plazmové televizy, ale také o drobnostech, které dělají domov příjemným a zabydleným. V každé místnosti by proto neměly chybět nástěnné dekorace a samozřejmě také květiny. Ty se vyskytují jak v interiéru, tak rovněž v exteriéru. Obzvláště v letních měsících kvetoucí obývací pokoj a terasu náležitě oceníte. Ovšem jak mít krásně kvetoucí pokoje a zahradu, pokud jste absolutní aktitalenti na pěstování a nevíte si s rostlinkami rady? Máme pro vás pár bezva tipům, díky kterým můžete směle pěstovat, i pokud jste začátečníci.

Rostliny, které přežijí všechno

Pakliže si v pěstování příliš nevěříte, pak byste si neměli hned zkraje pořizovat příliš náročnou květenu. Některé rostlinky jsou velice náchylné na světlo, vzduch a prostředí jakožto takové. Někdy může rostlinu zahubit dokonce průvan, což enní radno riskovat. V ideálním případě proto svoje pěstitelské umění začněte na oblíbených kaktusech. Ty totiž přežijí prakticky vše a pokud je zapomenete měsíc zalít, přesto vám budou dělat radost. Kaktusy navíc seženete v obchodech jako je OBI, Bauhaus nebo Baumax za opravdu dobré ceny. Pořídit je tak můžete takřka do všech místností a kvetoucí varianty vás svojí jemností překvapí.

Autor: urbanoutfitters.comAutor: urbanoutfitters.com

Učte se

Sice zahradničení není žádná věda, ale přesto byste alespoň základy měli vědět, pakliže totiž ppchopíte, jak některé rostliny fungují, vaše zahrada se vám odvděčí a domácnosti jen pokvete, a to doslova. Pořiďte si proto knihy o zahradničení a pěstování pro začátečníky a také neuškodí čas od času shlédnout jednoduchý pořad.

Co nekvete, vydrží

Bojíte-li se, že vám květiny rychle odejdou anebo ani nevykvetou, zaměřte se na nekvetoucí varianty a pamatujte si, že ty rostliny, které nekvetou, jsou vždy nejméně náročné na údržbu a starost je s nimi minimální. Například domácí palmy vydrží takřka všechno a v místnosti vypadají skvěle. Chcete-li si přeci jenom obstarat kvetoucí variantu, pak vsaďte například na klasický brambořík, který je k dostání v mnoha barvách a za výborné ceny.

Článek Rostlinky i pro “nepolíbené” pěstitele byl publikován 31. srpna 2017 v 09.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...