Ložnice jako ze škatulky - záruka dokonalého spaní

Tagy:  interiér, bydlení, byt, dům, vybavení, trendy, toaletní stolek

Ložnice jako ze škatulky - záruka dokonalého spaní

Ložnice je vedle obývacího pokoje a kuchyně mnohdy opomíjena a mnozí lidé ji považují jako méněcennou součást bytu. Sice v ložnici netrávíte tolik času a vzhledem ke spánku nestíháte vnímat její design, jako je tomu u zbytku místností, nicméně krásná a komfortní ložnice je zárukou dokonalého spánku. A pakliže vám spánek nepřijde podstatný a doposud jste žili v domění, že jeho kvalita nemá vliv na žití, měli byste své stanovisko přehodnotit. Právě nekvalitní spánek vám může způsobovat mnoho zdravotních komplikací a na kráse také nepřidá. Pokud spíte málo a v nevhodném prostředí, dříve nebo později se projeví problémy s pohybovým aparátem a kolagen v pokožce budete muset začít doplňovat preparáty pro zdravý a mladiství vzhled. Jak mít ložnici jako ze škatulky? Máme pro vás pár skvělých tipů.

Přivítejte světlo, zbavte se křiklavých barev

Nejrůznější průzkumy dokazují, že každá místnost má barevnou škálu, která ji vyhovuje a která nikoliv. V místnostech, kde jíte, je vhodné mít výrazné barvy, co podněcují chuť k jídlu. Do koupelny je dobré přidat teplejší odstíny a oplíbené modré se vyhnout obloukem. Co se ložnice týče, nejlepší volbou jsou barvy světlé, neutrální a tlumené. Naopak není dobré zdi obklopit červenou, oranžovou nebo dokonce černou. Takové tóny totiž působí agresivně, což spánku rozhodně neprospívá. Ložnice by rovněž měla být plná přírodního světla, takže ji umístěte do té části domu, kde je nejvíce oken a kam ráno dopadají sluneční paprsky. Snadno tak navodíte příjemnou atmosféru a budete se probouzet do růžova. A pokud přeci jenom ne, vždy můžete zvolit volně prodejné prášky na spaní.

Využijte prostor na maximum

Doposud vaše ložnice sloužila čistě jako oáza klidu a pohody, kde přespíte, čili obsahuje pouze postel a skříň? Pakliže nebydlíte v malé garsonce a v ložnici máte trochu prostoru, využijte ji na maximum a udělejte také něco pro své pohodlí. Kam totiž jinam, než právě do ložnice, můžete umístit originální toaletní stolek? Nejenom, že místnost rázem ožije netradičním nábytkem, ale místo ve stoje u zrcadla v koupelně, kde je beztak špatné světlo, se konečně budete moci nalíčit v pohodlí a při denním světle, které je pro make up do práce naprosto ideální.

Pořiďte si originální toaletní stolekPořiďte si originální toaletní stolek

Výběr dekorací nepodceňte

Stejně jako barvy zdí, i doplňky mají svá nepsaná pravidla a pokud chcete bydlet uvolněně a příjemně, měli byste je alespoň částečně dodržovat. Co se do ložnice skutečně nehodí, jsou halucinogenní obrazy, příliš barevné svíčky nebo předměty s ostrými hroty. Opět se zaměřte na harmonické kousky ve světlých tónech a pokud přeci jenom holdujete barvám a nedokážete se jich vzdát, zaměřte se na ty jemné pastelové.

Článek Ložnice jako ze škatulky - záruka dokonalého spaní byl publikován 17. srpna 2017 v 17.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...